Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag 7717 Literatuur

Quizvraag Literatuur 7717Wat is de naam van dit personage uit de boeken Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Hij is de eigenaar van een chocoladefabriek, waar hij leiding geeft aan Oempa Loempa's, kleine mannetjes die de chocoladerepen en andere lekkernijen produceren.
Quizvragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur
Toen Ian Fleming op Jamaïca woonde was hij een enthousiast vogelaar. Hij bezat de Field guide to birds of the West Indies, geschreven door de ornitholoog die we zoeken. In het werk van Fleming staan diverse toespelingen op het bestaan van de ornitholoog, bijvoorbeeld in zijn verhalenbundel For your eyes only waarin het baltsgedrag van de wimpelstaartkolibrie wordt beschreven. Wat is de naam van deze ornitholoog?
Quizvraag Literatuur
Wie is de schrijver van het boek 'de reis rond de wereld in 80 dagen'? Hij was vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde.
Quizvraag Literatuur
Voor deze vraag zijn we op zoek naar een bekend boek van Jules Verne. De hoofdrollen in dit boek zijn weggelegd voor de personages Phileas Fogg en zijn knecht Passepartout. Het boek van Jules Verne verscheen voor het eerst in 1873. In 2004 werd het boek voor een tweede keer verfilmd. In de cast zaten toen Jackie Chan en Steve Coogan. Weten jullie ook de titel van het boek?
Quizvraag Literatuur
Van dit prentenboek voor kleuters, geschreven door Eric Carle zijn al miljoenen exemplaren verkocht. In het verhaal wordt een dier gevolgd, dat zich door een bonte verzameling objecten heen eet, zoals ijsjes, salami, watermeloen en een lolly. Hoe heet dit boekje, dat al in meer dan 50 talen is vertaald?