Moeilijke quizvragen politiek

135 Moeilijke quizvragen over Politiek

Deze partij was de voorloper van Vivant van Roland Duchâtelet. Het was één van de vele protestpartijen die ontstonden in de tweede helft van de jaren 90. De partij nam deel aan de verkiezingen van 1995 en haalde toen 0,7 % van de stemmen. Hoe heette deze partij?

Goed zo !

Quizvraag Politiek 7397
© Beau Poncelet

Na de commotie tijdens afgelopen carnaval (2019) in Aalst over een praalwagen met Joodse karikaturen, werd de burgemeester op het matje geroepen door Unesco. Dat was blijkbaar geen vruchtbaar gesprek, want begin deze maand liet de burgemeester weten dat hij beroemde carnavalsfeest in zijn stad zelf laat schrappen als Unesco-werelderfgoed, anticiperend op een beslissing in die zin door Unesco later deze maand. Wie is deze burgemeester van de bekendste carnavalstad van Vlaanderen?

Goed zo !


Quizvraag Australië 7380
© Kristy Robinson

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Goed zo !


Sinds de laatste parlementsverkiezingen heeft nva het communotaire terug helemaal bovenaan hun politieke agenda geplaatst. Toen ze enkele jaren gelden in de regering stapten was dit veel minder het geval. Dit tot groot ongenoegen van deze 2 Vlaams nationalisten van het eerste uur. Zij richtten uit fustratie een 2-mans partij. Wat was de naam van deze partij?

Goed zo !

Quizvraag Iran 7329

Een premie van 80 miljoen werd er op het hoofd gezet van Donald Trump, nadat hij deze generaal van Iran om het leven bracht met een drone-aanval. Wat is de naam van deze Iraans generaal?

Goed zo !


Quizvraag Brazilië Presidenten 7094
© Wikipedia

Het Amazoneregenwoud werd ooit de longen van de wereld genoemd. Tegenwoordig teisteren enorme branden het gebied met alle gevolgen vandien. Vaak zijn deze branden veroorzaakt door de boeren die opgehitst worden om meer in te zetten op landbouw en ontginning van natuurlijke grondstoffen in het regenwoud. De huidige Braziliaanse president wil hiermee de economie in zijn land terug doen heropleven. Niet iedereen is het hiermee eens waardoor hij de laatste weken vaak de wind van voren kreeg vanwege zijn milieubeleid en lakse aanpak van deze branden. Geef ons de naam van deze Braziliaanse president.

Goed zo !


We zoeken een politicoloog en professor van de universiteit van Gent. Hij is geboren in Meulebeke en is de huispoliticoloog van de VRT.

Goed zo !

Quizvraag Politiek 7002
© Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres

Van welke gemeente is Theo Francken burgemeester? Hij zelf woont in de deelgemeente Linden.

Goed zo !

Op 6 oktober 2018 bevestigde de Senaat de man op de foto als rechter in het Hooggerechtshof, met 50 stemmen voor en 48 stemmen tegen. De weken voor de verkiezing was er heel wat tumult. Psychologe Christine Blasey Ford had hem namelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens hun middelbare-schooltijd. In een interview voor de zender Fox News ontkende hij de beschuldigingen met klem. Graag zijn naam.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Russische marxistische revolutionair, theoreticus, Sovjet-politicus, stichter en eerste leider van het Rode Leger. Zijn echte naam was Lev Bronstein. Hij leefde van 1879 tot 1940 en maakte snel carrière binnen de Russische politiek maar zag zichzelf naar Mexico verbannen na een politieke nederlaag tegen Jozef Stalin. Twintig jaar later werd hij in hetzelfde Mexico dan ook met een ijsbijl gruwelijk om het leven gebracht. Hoe heette deze man?

Goed zo !