Gemakkelijke quizvragen algemeen

561 resultaten

webshops

Amerika is de dag na Thanksgiving voor vele werknemers een vrije dag. Die dag wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om kopers aan te trekken komen veel winkels met speciale aanbiedingen. Ook naar ons land is die rage overgewaaid en dat konden we eind november vorig jaar meemaken. Wij vragen de Engelse benaming van deze koopjesdag.

Goed zo !

Jaarlijks worden in de Spaanse stad die we zoeken van 6 tot 14 juli de San Fermin- feesten gevierd. Wat de feesten wereldberoemd maakt is de “encierro”, een alledaags ochtendritueel waarbij enkele vechtstieren in de straten worden losgelaten en een paar duizend halfdronken waaghalzen voor deze stieren rennen. Welke stad staat bekend voor de beruchte stierenloop?

Goed zo !
bedrijf

De eerste voorloper van het huidige bedrijf dat wij zoeken begon in 1805 door het verkrijgen van een concessie voor de zinkmijnen van Vieille Montagne. Het bedrijf houdt zich bezig met het smelten van edelmetalen en is een van de bekendere geaccrediteerde goudsmelters. Geef de huidige naam van dit bedrijf met onder andere vestigingen in Brussel en Hoboken.

Goed zo !
voedsel reactie

Sommige mensen reageren bij het eten van bepaalde voedingsproducten of contact met bepaalde stoffen, met een ongewone lichamelijke reactie. De reactie is niet gevaarlijk maar kan ongemakken veroorzaken. Hoe heet deze reactie?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8406

Het bedrijf dat we zoeken ging onder een andere naam, in 1970 in Turnhout met zijn eerste drukpersen aan de slag voor het produceren van speelkaarten. Momenteel heeft het elf fabrieken over de ganse wereld en is de grootste speelkaartenproducent ter wereld. Geef de naam die het bedrijf sedert de fusie in 1970 aannam.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8332

In de jaren tachtig werd België opgeschrikt door twee catastrofes: het zinken van de veerboot Herald of Free Enterprise en het Heizeldrama. Uit een onderzoek bleek dat de hulp- en veiligheidsdiensten honderden aparte analoge radiosystemen in gebruik hadden, waarbij coördinatie tussen de verschillende diensten tijdens noodsituaties onmogelijk was. In 1998 werd een bedrijf opgericht met als missie alle hulp- en veiligheidsdiensten een uniform communicatiesysteem te bieden. Geef de naam van dit bedrijf.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8302
© IIEA

Op 29/2/2012 legde deze vrouw de eed af al eerste vrouwelijke commissaris-generaal van de Belgische Federale Politie. Op 1 mei 2018 volgde ze Rob Wainwright op als directeur van Europol, een eerste keer dat een Belg deze positie bekleedt. Hoe heet deze vrouw?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8233

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8231

Met welk Zwitsers luxemerk bedankte Niki Terpstra zijn ploegmaats voor de overwinning in de Ronde Van Vlaanderen in 2018?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8226

Welke groene plastic doos voor klein gevaarlijk afval was in de jaren ’90 geen succes onder andere door een te goede kinderbeveiliging?

Goed zo !
luchthaven Los Angeles

Welke IATA-luchthavencode staat er op je bagagelabel wanneer je vliegt naar Los Angeles International Airport?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8223

Wurlitzer is een bekende fabrikant van dit type muziekapparaat, waarbij de gebruiker, door geld in te werpen, zijn favoriete plaat kan horen? Hoe heet dit apparaat?

Goed zo !
Quizvraag Auto 8217

In België wordt deze Geit genoemd, in Nederland Eend, in Engeland Tin Snail. Maar wat is de Franse naam voor deze alom bekende Citroën?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8210

De doe-het-zelvers onder ons herkennen ongetwijfeld het gereedschap op deze foto. Het is een lijmklem of lijmknecht, dat gebruikt wordt om onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden, tijdelijk te klemmen, totdat de lijm droog is. Wij zoeken de verbastering afkomstig van het Franse woord voor klemmen.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8200

Geen tuchtroede, plak of billenkoek meer als onderdeel van de hedendaagse opvoeding van onze kinderen. Daarentegen zetten we het kind bij ongewenst gedrag apart om af te koelen en te laten nadenken over zijn of haar gedrag en de gevolgen. Er wordt soms ook gesproken van de naughty chair. Onder welke andere Engelse naam - en tevens volleybalterm - kennen we deze opvoedingstechniek?

Goed zo !