Gemakkelijke quizvragen algemeen

561 resultaten

Hoe schrijf je 4.444 in Romeinse cijfers?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8159

In het logo van het Zwitser chocolademerk Toblerone staat de Matterhorn afgebeeld. In deze berg zit tevens een dier verborgen wat ook in het wapenschild van de stad Bern, de thuisbasis van het merk, terug te vinden is. Welk dier is dit?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8158

De vraag mag ook eens iets korter zijn. Van welke app is het onderstaande logo?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8141

Het is een veel voorkomende meisjesnaam in Estland. Bij ons betekent het gleuf of nauwe opening. Maar het is ook 1 van de 3 plaatsnamen van de anale driehoek in Antwerpen. Wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8125

Sinds 2001 presenteerde Frank Deboosere als vrijwilliger maandelijks de Astroclub op de volkssterrenwacht in Grimbergen. De bedoeling was om moeilijke dingen uit astronomie en weerkunde voor iedereen op een eenvoudige manier uit te leggen. In december 2018 zette hij hier een punt achter. Naar aanleiding van deze laatste Astroclub van Frank en wegens hun erkentelijkheid voor zijn jarenlange inzet werd hun nieuwe koepel de Frank Deboosere-koepel genoemd. Maar hoe heet deze volkssterrenwacht in Grimbergen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8122

Een gemotoriseerde riksja, aangedreven door een tweetaktmotor en beschikkend over 1 voorwiel en 2 achterwielen. We zien deze vooral in Aziatische landen verschijnen als openbaarvervoermiddel. Welke benaming geven we aan dit voertuig?

Goed zo !
Quizvraag Wapens 8118
© Keitsist

Eind 19e eeuw werden voor het eerst kogels vervaardigd door een Britse legermunitiefabrikant in een plaatsje nabij Calcutta. Deze kogels fragmenteerden bij een impact en zorgden voor zware verwondingen bij mens en dier. Het gebruik van fragmenterende kogels werd in 1899 verboden door de Vredesconferentie van Den Haag. Maar ondanks dit verbod werden deze toch nog gebruikt in WO I. Als je weet in welk stadje in India deze vervaardigd werden dan ken je ook de naam van deze kogel. Dewelke?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 8117

Deze Hongaars-Amerikaanse actrice werd met de voornaam Sari geboren. Om haar acteerprestaties staat ze niet zozeer bekend, maar wel om haar schoonheid, negen huwelijken, liefde voor juwelen en haar scherpe tong. Een bekend citaat van haar is: “When you get married and get divorced, you must give back the ring, but keep the stone." Ze overleed op 18/12/2016 en werd net geen 100 jaar. Onder welke artiestennaam kennen we deze actrice?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8109

Welke organisatie publiceert elk jaar The State of the World’s Children, een onderzoeksrapport aangaande belangrijke thema’s met betrekking tot kinderen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8097

Met welk hard witgekleurd materiaal duidt men de 14e en de 62e huwelijksverjaardag aan?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8088

Vele kinderen hadden hun schooluitstapje op 21 juni 2018 wellicht anders voorgesteld. Men moest uren in de bussen blijven zitten op de parking van Planckendael omdat er een leeuwin ontsnapt was. Na 2 mislukte pogingen tot verdoving heeft men helaas het dier moeten neerschieten omdat het te dicht bij een treinwagon kwam waarin enkele bezoekers verscholen zaten. Kennen jullie de naam nog van deze onfortuinlijke leeuwin?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8069

We zijn op zoek naar een type fijn aardewerk met blauwe decoratie. Het ontstond aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauwwitte Chinese porselein. De Koninklijke Porceleyne Fles, is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds dit aardewerk wordt gefabriceerd, al heeft de fabriek vandaag een andere naam. Hoe heet dit type aardewerk?

Goed zo !

In 2021 kwam een bedrijf in opspraak voor een vervuilende chemische stof. Het bedrijf inn Zwijndrecht moest meteen stoppen afvalwater waarin chemische stof FBSA zit in Schelde te lozen. Wat is de naam van dit bedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8057

Een jaar na de verdwijning van zijn dochter Julie Lejeune hoort Jean-Denis Lejeune over het bestaan van het National Center for Missing and Exploited Children in Washington. Hij vertrekt naar dat centrum om de werking ervan te bestuderen. Bij zijn terugkeer in België krijgt hij de steun om een Belgische variant op te starten. De officiële oprichting gebeurde op 31/03/1998. Hoe heet deze stichting?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8054

Sinds 19 mei 2021 wordt deze beroepsmilitair gezocht door de Belgische strijdmachten en de federale politie, nadat hij verdween met wapens die hij ontvreemd had op de militaire basis van Leopoldsburg. Wat is de naam van deze tereurverdachte?

Goed zo !