Quizvraag Italiaanse renaissance schilder

Italiaanse renaissance schilder

Wat is de naam van deze Italiaanse renaissance schilder waarvan je hier een zelfprotret ziet?

Goed zo !


Meer quizvragen over Schilders

Quizvraag Kunst

We zoeken de naam van een Duitse schilder die zich in 1914 aanmeldde bij het Duitse leger. Na de oorlog beeldde hij de gruwel van de oorlog als geen ander uit in surrealistische duistere schilderijen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit schilderij De Spanjaard in Parijs werd gemaakt door een Belgisch schilder, die geboren werd in 1872. Het belangrijkste deel van zijn werk wordt tot het Fauvisme gerekend. Hij werd in Parijs gevormd door Moreau en Matisse maar stierf al op 27 jarige leeftijd aan vlektyfus, nog voor de 27 club bestond. Hoe heette deze schilder naar wie in Schaarbeek, Antwerpen en Namen een straat vernoemd werd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Naast Rogier Van der Weyden is deze schilder de voornaamste vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven. Hij was tijdens zijn leven een van de beroemste schilders van Europa en stond vooral bekend als de uitvinder van de olieverfschilderkunst. Op de afbeelding ziet u zijn zelfportret. Welke Vlaamse Primitief zie je hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Van welke schilder is dit schilderij? Het kunstwerk is 'Caravan' genaamd.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Na een gevecht met welke Franse postimpressionistiche kunstenaar verloof Van Gogh naar verluidt een oor?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke Mexicaanse schilder was vooral bekend om haar zelfportretten, waaronder 'Zelfportret met Doornen Halsketting en Kolibrie'?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Van wie is dit bekende schilderij 'De anatomische les van dr. Nicolaes tulp' uit 1632. Het is momenteel te bezichtigen in het Mauritshuis in den haag. We zoeken de voor- en achternaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

De titel van dit werk is Orange and Yellow, wat gecatalogeerd kan worden onder de colorfield-stroming, een variant binnen het abstract expressionisme. Het is van de hand van een Amerikaans schilder met Russische/Letse roots. Welke schilder zoeken we? Zijn naam is tevens verbonden aan een achthoekige kapel in Texas gevuld met 14 dieppaarse en fluweelzwarte schilderijen.

Bekijk antwoord