Quizvraag fotograaf het napalmmeisje

fotograaf het napalmmeisje
© David Hume Kennerly

Een Vietnamees-Amerikaans fotograaf die de wereldbekende foto van "het napalmmeisje" maakte. Bespaar ons zijn Vietnamese naam, maar geef de naam waaronder hij professioneel bekend is.

Goed zo !


Meer quizvragen over Vietnam

Quizvraag Geschiedenis

Ongeveer een half jaar duurde de aanval van de Vietcong welke begon op 30 januari 1968, tijdens de Vietnamoorlog. Op deze dag die de nationale feestdag is in Vietnam werd er normaal een wapenstilstand gehouden, maar de Vietcong dacht er anders over en overviel de Amerikanen. Geef de naam van deze aanval, genoemd naar de nationale feestdag.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

969 eilandjes, zoveel heeft men er geteld in deze baai; 980 hebben een naam. Die eilandjes zouden volgens de legende gemaakt zijn door draken om Vietnam (want daar ligt de baai) tegen vijandige legers te beschermen. De baai wordt dan ook de Baai van de Neerdalende Draak genoemd. Er is natuurlijk een wetenschappelijke verklaring, iets met erosie, kalk en zo, maar die is bijlange zo interessant niet. Hoe noemen we deze baai in de golf van Tonkin, nabij de grens met China, genoemd naar de stad in de buurt?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Wat is de munteenheid van Vietnam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Uit welke 2 kleuren bestaat de vlag van Vietnam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Voor deze vraag zoeken we de naam van een incident. Het refereerd naar een aanval op 2 augustus 1964 door drie patrouilleboten van Noord-Vietnam op de Amerikaanse torpedobootjager USS Maddo. Als vergelding bombardeerde de Amerikaanse luchtmacht voor het eerst Noord-Vietnam. Welk incident zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke term gebruikten de Amerikaanse soldaten voor de Vietcong tijdens de oorlog? Het was een communistische verzets- en guerrillagroep in Zuid-Vietnam ten tijde van de Vietnamoorlog.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

De pitaja (ook wel bekend als pitahaja) is de vrucht van verschillende cactussoorten en komt van nature voor in Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Ook worden ze gekweekt in Zuidoost-Azië in landen als Indonesië, Maleisië, Vietnam, Thailand en het zuidoosten van China en Taiwan. De vrucht kennen we het best door zijn witte vruchtvlees en rozerode schil. Bij ons is deze vooral gekend onder zijn alternatieve naam. Wat is een andere naam voor de vrucht Pitaja?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke naam werd gegeven aan de massale evacuatie van kinderen in Zuid-Vietnam naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Frankrijk en andere landen, aan het einde van de Vietnam oorlog (april 1975)?

Bekijk antwoord