Quizvraag stroming Magrittes kunst

stroming Magrittes kunst

Furore, het Belgische merk achter het moeder-dochter duo Veerle en Elke Baert houdt van kunst en cultuur. Dat toonden ze ook in hun vierde capsulecollectie waar ze zich lieten inspireren door die andere Belgische kunstenaar, René Magritte. Tot welke stroming behoort Magrittes kunst?

Goed zo !

Meer quizvragen over Kunst

Quizvraag Kunst

Vorig jaar kleurde Nederland ‘geel / blauw / rood met zwarte lijnen’, op zijn Mondriaans. Aanleiding was de 100e verjaardag van De Stijl, een Nederlandse kunstbeweging die vernoemd is naar het Nederlandse tijdschrift De Stijl, opgericht in 1917 in Leiden. Het Gemeentemuseum van Den Haag organiseerde een expo over het leven en werk van Piet Mondriaan, één van de protagonisten van De Stijl. Het museum bezit ook het laatste schilderij van Mondriaan. De kunstenaar begon aan het werk in 1942 in New York en liet het bij zijn dood in 1944 onafgewerkt achter. Wat is de titel van dit schilderij? Een kleine hint: Mondriaan geloofde steevast in de overwinning van de geallieerden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus wordt aanzien als één van de pioniers in de abstracte en non-figuratieve kunst? Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst, maar ook het afgebeelde werk is van de hand van deze Nederlander, getiteld: “De Rode Boom”. We zoeken zowel voor- als familienaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Wend u vooral tot de afbeelding. In de kunstgeschiedenis en archeologie wordt de term gebruikt voor iedere uitgebreide, verhalende voorstelling van mensen, mythologische figuren en/of dieren binnen een duidelijk kader. Ze hebben vaak een decoratieve functie en kunnen op velerlei wijzen en in vele materialen zijn vervaardigd. In de klassieke orde is het een onderdeel van het hoofdgestel en vinden we het tussen de architraaf en de kroonlijst. Welk onderdeel/welke term?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

20e eeuwse kunst. We zijn op zoek naar een Avant-Garde kunstbeweging tussen 1948 en 1951 gecentraliseerd ronde kunstenaars uit Denemarken, België en Nederland. Een aantal van haar schilderende leden: de Belg Pierre Alechinsky, de Denen Asger Jorn en en de Nederlanders Karel Appel, Constant en Corneille, verwierven grote internationale bekendheid.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

De Italiaanse dichter Petrarca maakte het sonnet populair in heel Europa. Hoeveel regels telt een sonnet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit Brusselse centrum voor hedendaagse kunst ligt in Vorst. Het opende in 2007 de deuren in een voormalige brouwerij die in 1930 ontworpen werd door Adrien Blomme. Tal van kunstenaars kregen reeds een platform in het centrum, waaronder volgende Vlamingen: AnneMie van Kerckhoven, Luc Tuymans, David Claerbout en Ana Torfs. Wat is de naam van dit kunstcentrum?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Jan Hoet was sinds 1975 conservator van het Museum voor Hedendaagse Kunst, gevestigd in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. In 1999 kreeg dit museum een eigen gebouw en een nieuwe naam S.M.A.K. . Waarvoor staat de afkorting SMAK?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

In 2006 overleed deze Nederlandse schilder en beeldhouwer. Hij was een vertegenwoordiger van de moderne kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw en werd tot de expressionisten gerekend. Hoe heet deze man die doorbrak met zijn lidmaatschap van de Cobra-groep?

Bekijk antwoord