Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag kerncentrale Oekraïne

Quizvraag Algemeen 8673

© Ralf1969


We zoeken de naam van de kerncentrale die ligt bij de stad Enerhodar op ongeveer vijftig kilometer van Zaporizja direct aan de rivier de Dnjepr en is Europa's grootste kerncentrale. De kwam vaak in het nieuws in 2022 door de aanwezigheid van de Russische troepen.
Quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen
Voor deze vraag zoeken we de gangbare naam van het internationale vliegveld van de stad Houston in de Amerikaanse staat Texas.
Quizvraag Algemeen
1A. We zoeken het Vlaams woord van het jaar 2018. Het is de naam die men geeft aan een bepaald soort fietspad. Het wordt officieel beschreven als een aanliggend gelijkgrond fietspad. Het ligt echter zo dicht bij de eigenlijke rijweg, dat fietsers die erop rijden heel dicht moeten fietsen bij het langsrazend motorverkeer. Dit is een onveilige situatie die reeds tot meerdere dodelijke ongevallen heeft geleid.
Quizvraag Algemeen
Na ‘School Strikes 4 Climate’ en ‘Fridays for future’, die in augustus 2018 het daglicht zagen, riepen 2 Belgische studentes begin januari van dit jaar via sociale media op om elke donderdag te spijbelen en actie te voeren in Brussel. Hun namen zullen u ongetwijfeld de rest van uw leven als een trauma blijven achtervolgen. We zoeken echter niet de Belgische klimaatactivistes maar wel hun Zweedse voorbeeld die hier lijkt de solliciteren naar een rol in Scary Movie.
Quizvraag Algemeen
Wat is de naam van dit digitaal schoolplatform die in het secundair en basisonderwijs veel wordt gebruikt? Gaandeweg is het uitgegroeid tot een platform met hulpmiddelen voor administratie, rapportering en communicatie tussen directie, leerkrachten, leerlingenbegeleiders, leerlingen en ouders.