Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Moeilijke quizvragen aardrijkskunde

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


We zoeken een laag in de atmosfeer waar het noorderlicht ontstaat, hogerop in deze laag kan de temperatuur oplopen tot meer den 1000°C. Deze laag bevindt zich tussen 80 km en 600 km hoog.Hoe noemt men de tijd die de aarde nodig heeft om één volledige omloop om de zon te voltooien en weer dezelfde positie tussen de sterren in te nemen (gezien van de zon). Omgekeerd is het de periode die de zon nodig heeft om de hele dierenriem te doorlopen en weer dezelfde positie tussen de sterren in te nemen (gezien van de aarde)?Moeilijke quizvraag Aardrijkskunde 2592

Dit eiland is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Wat is de naam van dit eiland die Tom Waes in 2013 bezocht?Welke 2 landen worden met elkaar verbonden door de Khyberpas? Het hoogste punt ligt op 1070 meter. De pas is door de eeuwen heen een belangrijke handelsroute tussen Centraal-Azië en Zuid-Azië geweest, evenals een strategische militaire locatie.
In welk glazen dorp werd Justus Lipsius geboren?In welk land ligt de Bekaa-vlakte?

Welke Amerikaanse staat heeft Olympia als hoofdstad?Hoe snel zegt men dat de vloed opkomt bij de Mont St. Michel, Bretagne?


Wat is het autokenteken van Liechtenstein?

Welke Belgische zijrivier van de Vesder heeft op ongeveer 1,5 km van de monding een granieten stuwdam?