Quizvraag BBB partij

BBB partij

De BBB is een Nederlandse politieke partij met een sociaal-conservatieve signatuur opgericht in 2019. De partij deed in maart 2023 mee aan de Provinciale Staten- en de waterschapsverkiezingen. Bij de Provinciale Statenverkiezingen behaalde de partij in alle provincies de meeste stemmen. Voor wat staan de drie B's?

Goed zo !


Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Een beetje politiek. De dame die we zoeken is een Braziliaans politica die tussen 2011 en 2016 de 36ste en tevens de eerste vrouwelijke president van Brazilië was. Ze werd in 2016 na beschuldigingen van corruptie afgezet. Nu is huidig president Temer nog steeds daar aan de macht. Wat was de naam van deze politica? We zijn enkel op zoek naar de achternaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Welke CVP'er was van 1974 tot 1978 de eerste minister in België? Geef voor- en achternaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze Amerikaanse oud-militair werd geboren in 1937. Hij was Nationaal veiligheidsadviseur onder Reagan en Clinton. Geef de naam van deze oud-militair die als eerste Afro- Amerikaan minister van Buitenlandse zaken was onder George Bush.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Het is zo ver: we zijn van Donald Trump af. Of toch niet, want de kans dat hij effectief wordt afgezet is, alhoewel de procedure daarvoor is onlangs opgestart, bijzonder klein. Wij willen graag weten hoe deze afzettingsprocedure in Amerika wordt genoemd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Democratie is afkomstig uit de samenstelling van de Griekse woorden Demos wat “volk” betekent en kratein wat “heersen” betekent. Democratie is de heerschappij van het volk en werd al toegepast in het oude Athene, waar het volk kon beslissen over bepaalde wetten. Bij ons werken we niet met een rechtstreekse democratie maar kiezen we vertegenwoordigers die wetten kunnen maken en beleid mogen voeren. Alleen leidt de keuze van het volk niet altijd tot eenvoudige regeringsvorming. Hoewel Nederland recent met het kabinet Rutte 3 met 225 dagen een aardige poging deed om ons record te breken blijven wij als België in het Guinessbook of Records staan met de langste regeringsvorming ooit ter wereld. Na hoeveel dagen regeringsvorming werd op 6 december 2011 de ploeg di Rupo voorgesteld. U mag er 30 dagen naast zitten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Mount Rushmore is een Amerikaans monument, gelegen in South Dakota. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn er 3 van , maar wie is de vierde? De man die we zoeken was de eerste president van de Verenigde Staten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In 2013 werd Silvio Berlusconi beschuldigd van betaalde seks met een minderjarige. Hij werd veroordeeld maar later weer vrijgesproken. Wat is de naam van dit proces? Het is tevens de naam van het seksschandaal zelf en het verwijst naar de naam van de Marokkaanse prostituee waarmee Silvio al dan niet de lakens deelde.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In 2000 werd Angela Merkel de eerste vrouwelijke partijvoorzitter van de CDU. Na 18 jaar voorzitterschap heeft ze eind 2018 de fakkel overgedragen aan andermaal een vrouwelijke voorzitter. De 56 jarige Duitse was hiervoor minister-president van Saarland tussen 2011 en 2018 en korte tijd ook secretaris-generaal van de CDU. In Duitsland wordt ze ook wel AKK genoemd. Wie werd opvolgster van Merkel?

Bekijk antwoord