Quizvraag 9115 Politiek

Quizvraag Politiek 9115

Geef de naam van de minister die ons aanmoedigd om aan koertjes knallen of tegelwippen te doen. Op die manier verwezenlijken we meer groen op kleine plaatsen.

Goed zo !

Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Een korte politieke vraag: Wat is de naam van deze Limburgse CD&V politicus?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In 2013 werd Silvio Berlusconi beschuldigd van betaalde seks met een minderjarige. Hij werd veroordeeld maar later weer vrijgesproken. Wat is de naam van dit proces? Het is tevens de naam van het seksschandaal zelf en het verwijst naar de naam van de Marokkaanse prostituee waarmee Silvio al dan niet de lakens deelde.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Er is de afgelopen maanden veel spektakel te zien geweest in het Brits parlement. Vooral dan in het Lagerhuis waren er bitsige debatten. Hoe noemen de Britten hun Lagerhuis, wat is dus de Engelse naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wij zoeken een sociaaldemocratisch Vlaams politicus die co-voorzitter was van de BSP. Door de moeilijkheden rond het Egmontpact kwam het tot een breuk met de Franstalige socialisten en ging de Vlaamse BSP vanaf oktober 1978 alleen verder. In maart 1980 werd de BSP omgevormd tot de SP. De politicus die we zoeken, speelde een belangrijke rol in deze partij, die hij onafhankelijk maakte van de vakbonden. Hij bleef partijvoorzitter tot in 1989. Na zijn politieke carrière werd hij onder andere bestuurder van grote bedrijven zoals Agfa-Gevaert, Solvay, Carrefour Belgium, De Persgroep en andere. In 2009 overleed deze politicus plots na een hartstilstand. Wie zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Een unicum in Amerikaanse geschiedenis: Deze republikein werd weggestemd als voorzitter van Huis van Afgevaardigden. Gaetz diende de motie in nadat de republikein een deal sloot met de Democraten over een noodbegroting om de shutdown van de overheid tegen te gaan. Graag de naam van de afgezette voorzitter.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op de foto, naast Winston Churchill en Joseph Stalin, zien we de man die Amerikaans president was gedurende het overgrote deel van WOII. Wat is zijn naam? Zijn vrouw heette Eleanor en de man werd opgevolgd door Harry Truman.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Begin 2019 nam een huilende Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege afscheid van haar ambt, ze werd nadien vervangen door de CD&V fractieleider in het Vlaams parlement. Hoe heet deze man?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op 29 oktober 2018 kondigde Angela Merkel aan dat ze geen kandidaat meer was om de CDU te leiden. Om het voorzitterschap van CDU in de wacht te slepen waren 2 stemrondes nodig. Geef de naam van de nieuwe voorzitter.

Bekijk antwoord