Gemakkelijke quizvragen flora

34 Gemakkelijke quizvragen over Flora

plant langs wegen en waterwegen

Deze plant is talrijk terug te vinden in Vlaanderen langs bermen van wegen en waterwegen, waar ze moeilijk te bestrijden is. De plant kan meer dan anderhalve meter hoog worden en heeft zeer kleine bloemetjes die in groepjes bijeen staan. U raakt de plant beter niet aan want dit kan leiden tot erge brandwonden. Wat is de naam van deze plant?

Goed zo !


Quizvraag Bomen 7812

Wat is de andere benaming voor de mammoetboom, de zwaarste boom in de wereld?

Goed zo !


Quizvraag Planten 7785

Wat is de andere naam voor vrouwentongen?

Goed zo !


Quizvraag Planten 7639
© Lamiot

De algen die we zoeken vormen een stam binnen het domein van de bacteriën. Vaak is zwemmen verboden wanneer deze plant in het water ontdekt wordt. Sommige soorten kunnen namelijk giftige stoffen afscheiden waarvan mensen ziek worden.

Goed zo !


Quizvraag Zwam 7638

We zoeken een zwam die gezien wordt als een ware delicatesse. Ze worden vaak opgespoord met behulp van varkens. Al is tegenwoordig het gebruik van honden het meest gangbaar.

Goed zo !


Quizvraag Bomen 7629

We zijn op zoek naar een familie van planten die van nature voorkomen in de tropen of subtropen. De planten dragen steenvruchten of bessen. Sommige vruchten blijven drijven, zoals de kokosnoot. Zo wordt de verspreiding van het ene eiland naar het andere vergemakkelijkt. Welke plant zoeken we hier?

Goed zo !


geslacht schermbloemenfamilie

We zoeken de naam van een geslacht van ongeveer zestig soorten in de schermbloemenfamilie. In Belgie komen er 2 soorten voor de gewone en de reuze. De plant kan grote schade toebrengen aan de huid en aan de ogen omdat het sap sterk fototoxisch is voor mensen. Blootstelling aan zonlicht na contact met het sap kan na 24 uur rode jeukende vlekken veroorzaken, die gevolgd worden door zwelling en blaarvorming. Welke plant zoeken we hier?

Goed zo !

Quizvraag Bomen 7318

Van welke boom zien we hier een blad?

Goed zo !


Quizvraag Bomen 7316

Van welke boom zien we hier een blad?

Goed zo !


Quizvraag Bomen 7192

Van welke boom zien jullie de vrucht hier op de foto?

Goed zo !