Quizvraag strip Asterix

Dit dorpje is er rond het jaar 50 v.Chr als enige in geslaagd de invasie door de Romeinen onder aanvoering van Julius Caesar te weerstaan met behulp van een toverdrank die de Galliërs oersterk en daardoor onoverwinnelijk maakt. De inwoners van het dorp vormen een ware nachtmerrie voor de Romeinen uit de omliggende legerplaatsen, en zijn een doorn in het oog van Julius Caesar. Asterix is een inwoner van dit dorp. Hij is klein van stuk, maar wel een van de slimste Galliërs. Samen met zijn vriend maakt hij vaak reizen door het Romeinse rijk voor uiteenlopende doeleinden. Hoe heet deze vriend?
Meer quizvragen over Strips

Geluk zit in een klein boekje !! Dit Suske & Wiske avontuur is doorspekt met verwijzingen naar sprookjes zoals Roodkapje, Hans en Grietje enz.. De titel doet wel heel erg denken aan dat sprookje waar een meisje in een lange diepe slaap valt nadat ze zich prikt aan de spoel van een spinnewiel. Pas na een kus van de prins wordt ze terug wakker.. Op de cover is het trouwens Lambik die geveld is .. De logica volgend graag dan de titel van dit album?

Even een uitstap naar de stripwereld, naar het Gallische dorp waar Asterix en Obelix wonen. We zijn op zoek naar de oorspronkelijke naam van het personage van het stamhoofd van dit dorp. Hij kreeg later de naam "Heroïx" in de nieuwe vertalingen vanaf 2002. Hoe heette het oorspronkelijk personage in de Nederlandstalige en Franstalige strips?

Na het succes van Amoras krijgen al maar meer Vlaamse stripreeksen een spinoff. Natuurlijk konden De Kiekeboes niet achterblijven en dus verschenen er dit jaar al twee albums van Fanny K. Een actiestrip rond de mooie blondine van de familie Kiekeboe. De tekenaar van de actiestrip, Jean-Marc Krings, zal u niet zo veel zeggen. Maar de scenarist is veel bekender. Hij is een bekend Vlaams schrijver, vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Wat is zijn naam die ook bij de VTM-kijker een belletje zou moeten doen rinkelen?

Vóór ze met de stripreeks Asterix begonnen, hadden Albert Uderzo en René Goscinny reeds een andere reeks bedacht. Deze reeks speelde in de 18 de eeuw, de tijd van de Franse kolonisatie van Noord-Amerika. In de hoofdrollen vonden we een stoere indiaan van de Platvoet-stam, naar wie de reeks werd genoemd, en een niet zo dappere Franse kolonist, ridder Hubert de la Pâte Feuilletée (of Hubert van Bladerdeeg in de Nederlandse vertaling). Van 1958 tot 1962 verschenen de verhalen in het weekblad Kuifje, maar na vijf titels werd de reeks stopgezet, deels door tegenvallende reacties van het lezerspubliek, maar zeker ook doordat Uderzo en Goscinny intussen met Asterix gestart waren. Hoe heette deze reeks, of wat was de naam van deze stoere indiaan?

De Kiekeboes, voorheen Kiekeboe, verschenen voor het eerst in Het Laatste Nieuws en de Nieuwe Gazet in 1977. Robert Merhottein haalde zijn inspiratie bij een poppenspel waar zijn broer Walter mee rond trok in Vlaanderen. Een eerste stripalbum kon niet uitblijven, maar de eerste poging strandde op slechts 8 pagina’s. Zijn tweede poging was wel raak en resulteerde in de officiële debuutstrip van Marcel Kiekeboe en zijn familie. Op vakantie maken de Kiekeboes kennis met milieuvriendelijke wezentjes. Helaas dwingt een heks hen een bank te overvallen. Aan de Kiekeboes om hier een stokje voor te steken. Wat is de naam van dit debuutalbum?