Quizvraag Kunst 4582

Dit schilderij De Spanjaard in Parijs werd gemaakt door een Belgisch schilder, die geboren werd in 1872. Het belangrijkste deel van zijn werk wordt tot het Fauvisme gerekend. Hij werd in Parijs gevormd door Moreau en Matisse maar stierf al op 27 jarige leeftijd aan vlektyfus, nog voor de 27 club bestond. Hoe heette deze schilder naar wie in Schaarbeek, Antwerpen en Namen een straat vernoemd werd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Kunst 4535

We zoeken de naam van een Duits schilder en graficus waarvan jullie op het scherm twee werken ziet. Hij doorliep gedurende de periode 1910-1933 verschillende belangrijke moderne kunststromingen zoals het expressionisme, dadaïsme, Nieuwe Zakelijkheid en realisme.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Kunst 4489

Van welke schilder zijn de schilderijen ‘de vrolijke drinker’ en ‘Malle Babbe’?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag  4458

We zoeken de naam van een Franse impressionistische kunstschilder, gestorven in 1903. Hij was altijd op zoek naar nieuwe vormen en werd zo één van de meest vernieuwende onder de impressionisten. Hij was één van de eersten die de kleuren ging opdelen, zoals in zijn werk De Tuin van de Mathurins bij Pontoise, Tijdens zijn verblijf in Parijs was hij de mentor van Vincent van Gogh,Op het scherm zien jullie ook een zelfportret.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Kunst 4435

Het schilderij ‘de volharding der herinnering‘ is het sleutelwerk in de moderne kunst en waarschijnlijk het meest bekende werk van het surrealisme. De smeltende klokken zijn een icoon geworden voor het werk van de kunstenaar die we zoeken. Wat is de naam van die kunstenaar?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Kunst 4012

Veel gebruik van goud en heel dure kunstwerken. Dat is de samenvatting van hoe deze schilder werkt. We kunnen nog verklappen dat deze Weense kunstenaar leefde van 1862 tot 1918 en dat zijn portret van Adèle Bloch-Bauer voor meer dan 130 miljoen dollar verkocht werd. Welke kunstenaar?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Kunst 3953

Na een gevecht met welke Franse postimpressionistiche kunstenaar verloof Van Gogh naar verluidt een oor?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Kunst 3951

Welke Mexicaanse schilder was vooral bekend om haar zelfportretten, waaronder 'Zelfportret met Doornen Halsketting en Kolibrie'?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Kunst 3926

Nestlé gebruikte dit schilderij als inspiratie voor de reclame van La Laitièere. Wie schilderij Het melkmeisje?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Kunst 3831

Welke Nederlandse schilder heeft de bijbel ongetwijfeld goed gelezen. Hij vervaardigde zo'n driehonderd werken (tekeningen, etsen en schilderijen) met een bijbels verhaal als onderwerp. Hij keerde vaak terug naar de dezelfde thema's waaronder Abrahams offer van zijn zoon Izaak, de vlucht naar Egypte, de kruisiging van Christus en –zoals je op de foto kan zien- ook werken van de Heilige Familie (Jozef, Maria en hun kind). Wie is deze Nederlandse schilder?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Quizvraag Kunst 3558

Van welke Spaans kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist is dit kunstwerk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2018

Quizvraag Kunst 3275

Van wie is dit bekende schilderij 'De anatomische les van dr. Nicolaes tulp' uit 1632. Het is momenteel te bezichtigen in het Mauritshuis in den haag. We zoeken de voor- en achternaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2017

Quizvraag Kunst 3155

Deze kunstschilder uit de Italiaanse renaissance werd vooral bekend door zijn artistieke uitvinding van het zogenaamd "compositieportret". Dit zijn portretten die samengesteld worden uit allerlei niet-menselijke voorwerpen zoals groenten, fruit, bloemen, boeken en vissen. Bekend voorbeeld van zijn hand zijn deze vier schilderijen, die samen een reeks vormen, en te bezichtigen zijn in het Louvre.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2016