Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Moeilijke quizvragen kunst

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Moeilijke quizvraag Kunst 4908

Lang voor ze de #youtoo (U2) werd in de stilaan onuitputtelijke reeks #me-toogverhalen, speelde Asia Argento mee in een film van haar vader, horrorgrootmeester Dario. Deze film is redelijk verwaarloosbaar. Ware het niet dat Asia in de film wordt getroffen door de aandoening uit de titel. Op zoek naar een seriemoordenaar en verkrachter, belandt de politieagente die ze speelt, in het Uffizi-museum in Florence, alwaar de aanblik van bepaalde kunstwerken haar dusdanig aangrijpt dat ze er bewusteloos van geraakt. Niet handig met een seriemoordenaar in de buurt. Dit syndroom heeft de nom de plume van dhr. Marie-Henri Beyle als naam gekregen. Deze auteur, wiens bekendste boek perfect past in deze ronde, zou in het Uffizi toch wel net hetzelfde voorgehad hebben als het personage van Argento zeker. Maar dan zonder seriemoordenaar. Wat is de naam van dit kunstzinnig flauwvallen?Moeilijke quizvraag Schilders 4535We zoeken de naam van een Duits schilder en graficus waarvan jullie op het scherm twee werken ziet. Hij doorliep gedurende de periode 1910-1933 verschillende belangrijke moderne kunststromingen zoals het expressionisme, dadaïsme, Nieuwe Zakelijkheid en realisme.Moeilijke quizvraag Kunst 4517

Welke kunstenares uit de Balkan was in de jaren 70 een belangrijk vertegenwoordigster van de body art? Van 1976 tot 1988 heeft ze samengewerkt met de kunstenaar Ulay, met wie ze ook samenleefde. Het doorstaan van langdurige lichamelijke pijn was onderdeel van hun werk. In de serie Nightsea Crossing zitten ze op verschillende plaatsen ter wereld urenlang zonder eten of drinken aan weerszijden van een lange tafel. Zij maakte later onder andere objecten van gesteenten zoals Shoes for departure waarin de toeschouwers konden gaan staan.Moeilijke quizvraag Schilders Kunstenaars 3558Van welke Spaans kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist is dit kunstwerk?
Moeilijke quizvraag Schilderij 2975Dit is een prachtig werk van de schilder John William Waterhouse uit 1888. De titel van dit werk is vernoemd naar een gedicht van Tennyson dat het noodlottig leven van een edelvrouw beschrijft. Het is losjes gebaseerd op de Arthurlegende en vormt in de 19e eeuw een veelgebruikt motief in de kunsten en literatuur. Hoe heet het gedicht en dus ook het werk?Moeilijke quizvraag Kunstenaars Beeldhouwers 2315Wat is de naam van deze Australische beeldhouwer, bekend van onder andere "Pregnant Woman"? Hij maakt sinds 1996 hyperrealistische beelden in moderne materialen, combinaties van siliconen en fiberglas, bijvoorbeeld portretten van baby's, een hoogzwangere vrouw, een moeder met kind, van mensen in verschillende stadia van ouderdom en zelfportretten.Moeilijke quizvraag CD-covers  1947U ziet hier een van de covers van de Use Your Illusion cd’s van Guns ‘n’ Roses, de band van de legendarische gitarist Slash en de krijsende brulboei Axl Rose. Die cover is eigenlijk een detail uit een zeer beroemd schilderij. Geef de titel en de uitvoerder van het bewuste kunstwerk.Moeilijke quizvraag Schilders Dichters 1890Welke Antwerpse expressionistische schilder-dichter was een voorloper van de Amerikaanse junk-art?
Moeilijke quizvraag Londen 1812Welke kunstenaar verloor bijna zijn leven toen hij tijdens een expositie in London binnenwandelde in een duikerspak en na een uur bijna stikte omdat zijn zuurstoffles leeg was?Welke twee steden werden er in 2015 de culturele hoofdsteden van Europa?