Quizvraag 4582 Kunst

Quizvraag Schilders 4582

Dit schilderij De Spanjaard in Parijs werd gemaakt door een Belgisch schilder, die geboren werd in 1872. Het belangrijkste deel van zijn werk wordt tot het Fauvisme gerekend. Hij werd in Parijs gevormd door Moreau en Matisse maar stierf al op 27 jarige leeftijd aan vlektyfus, nog voor de 27 club bestond. Hoe heette deze schilder naar wie in Schaarbeek, Antwerpen en Namen een straat vernoemd werd?

Goed zo !


Meer quizvragen over Schilders

Quizvraag Kunst

We zoeken de naam van een Duits schilder en graficus waarvan jullie op het scherm twee werken ziet. Hij doorliep gedurende de periode 1910-1933 verschillende belangrijke moderne kunststromingen zoals het expressionisme, dadaïsme, Nieuwe Zakelijkheid en realisme.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke schilder staat bekend om zijn kunstwerken met gezichtsbedrog? Hier zien we zijn werk 'Relativity' uit 1953.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Deze Impression, soleil levant (Impressie, opkomende zon) is een schilderij uit 1873, waaraan de kunststroming impressionisme haar naam ontleent. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Van welke schilder is dit schilderij? Het kunstwerk is 'Caravan' genaamd.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Nestlé gebruikte dit schilderij als inspiratie voor de reclame van La Laitièere. Wie schilderij Het melkmeisje?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

De schilderstijl van deze Russisch-Franse kunstschilder en graficus behoorde aanvankelijk tot het expressionisme. Hij evolueerde tot één van de schilders die vorm en filosofische ondergrond gaven aan de abstracte kunst in het eerste kwart van de twintigste eeuw. U ziet hier een werk van hem met als titel “Around the Circle” dat kan bezichtigd worden in het Guggenheim museum in New York. Wat is de naam van de kunstenaar die we zoeken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Wat is de naam van deze Italiaanse renaissance schilder waarvan je hier een zelfprotret ziet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit schilderij (‘Zomer’) geeft goed weer waar het bij onze man vaak om draaide: schilderen in open lucht (pleinairisme), kleur en licht (luminisme, de Belgische variant van het Franse impressionisme), de boerenbevolking en de omgeving van de Leie. Wie is deze Vlaamse impressionist, die begraven werd in zijn eigen tuin in Astene, en waarvan u hier een zelfportret ziet.

Bekijk antwoord