Gemakkelijke quizvragen films

361 resultaten

Italiaanse actrice

De Italiaanse actrice die we zoeken werd geboren in Tunesië in 1938 en gold als antwoord op Brigitte Bardot. Ze speelde in 1968 in de film “Once upon a time in the West” en in “The Pink Panter” uit 1964. Wie zoeken wij?

Goed zo !
Italiaanse western uit 1966

Het verhaal van deze film speelt zich af in een spookstadje aan de Mexicaanse grens. Alleen de uitbater van een plaatselijke saloon en zijn meisjes zijn er achtergebleven. Afwisselend wordt de spookstad bezocht door een bende onder leiding van majoor Jackson en een bende Mexicaanse bandieten. Op een bepaald moment arriveert er een vreemdeling met een doodskist die hij altijd bij zich heeft en waarin een machinegeweer verborgen zit. Wij vragen de naam van de Italiaanse western uit 1966, die genoemd is naar de naam van de vreemdeling.

Goed zo !
regisseur A Perfect World

Wij vragen de naam van de regisseur van volgende vijf films: A Perfect World, True Crime, Space Cowboys, Mystic River en Changeling.

Goed zo !
Quizvraag Films 8430

Het verhaal dat zich in deze film afspeelt gaat over twee cowboys die verliefd worden en wier relatie over een tijdspanne van 20 jaar gevolgd wordt. Doordat in de jaren 60 homoseksualiteit in hun milieu niet werd aanvaard voelden beiden zich gedwongen tot een dubbelleven. Geef de titel van deze film die in 2006 in de Belgische bioscopen te zien was.

Goed zo !
Quizvraag Films 8421

Tijdens het filmfestival in Cannes sleepte de jonge Gentenaar Lucas Dhondt in 2018 met zijn debuutfilm Girl, verschillende prijzen in de wacht. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de tiener Lara, geboren als jongen die ballerina wil worden. Weet u wie de rol van Lara vertolkte?

Goed zo !
Quizvraag Films 8411

Een film uit de oude doos kan men zeggen, maar zeker nog niet versleten. Hij werd gedraaid in 1959 en is de derde verfilming van een roman van Lew Wallace. Geef de titel van deze film die een recordaantal van 11 Academy Awards won en geregisseerd werd door William Wyler.

Goed zo !
Quizvraag Films 8399

Een dramafilm waarvan de opnames begonnen in 2002 en werden afgewerkt in 2013, is het verhaal waarin een jongen van het eerste leerjaar tot zijn 18 jaar wordt gevolgd. De relatie met zijn ouders, stiefouders en vrienden wordt belicht en het vormen van een eigen identiteit. Geef de titel van deze film geregisseerd door Richard Linklater.

Goed zo !
Quizvraag Oscars 8389

De film waarover we het hebben bracht reeds meer dan 2,7 miljard dollar op en verscheen pas in 2009. De film won twee Golden Globes en drie Oscars. De film speelt zich af in de toekomst op een buitenaardse planeet met een inheemse bevolking. Over welke 3D sciencefictionfilm van James Cameron hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Musicals 8381

Een muzikale film over een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar die ze leert kennen tijdens een vakantie met har ouders. Ze leert van hem een heel sensuele Latijns- Amerikaanse dans: de Mambo. Over welke film uit 1987 hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Quentin Tarantino 8353

Het verhaal in deze film speelt een paar jaar na de Amerikaanse burgeroorlog. Twee premiejagers reizen met een postkoets door Wyoming en kloppen ergens aan om te mogen schuilen tegen een sneeuwstorm. Zo komen enkele personen samen die elk wel iets te verbergen hebben. Geef de titel van deze film uit 2015, geregisseerd door Quinten Tarantino.

Goed zo !

Een film uit 1921 onder regie van Charlie Chaplin, waarin hijzelf de rol speelt van een arme man met goede bedoelingen. Hij pikt een achtergelaten baby op en besluit hem te verzorgen wanneer hij het briefje vindt dat bij de baby achtergelaten werd. Over welke film hebben we het hier?

Goed zo !

De acteur Alec Baldwin kwam op donderdag 21 oktober 2021 in het nieuws, doordat hij op een filmse een schot had gelost met een rekwisiet. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins kwam hierbij om het leven. Op de scène van welke film gebeurde dit ongeluk?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 8307

Op 29/02/2012 overleed de Britse acteur en zanger die we zoeken. Van 1965 tot 1971, was hij lid van The Monkees, een pop/rockgroep uitsluitend geformeerd vanwege de televisieserie over de popgroep. Voor de jongere garde hier vanavond aanwezig: de persoon die we zoeken draagt dezelfde naam als het personage uit de films van Pirates of the Caribbean op de foto.

Goed zo !
Oscar Hattie McDaniel

Op 29/2/1940 sleepte deze verfilming van het gelijknamige boek van Margaret Mitchell 8 van de 13 Oscarnominaties in de wacht. Meest opvallend was de Oscar voor de actrice Hattie McDaniel (te zien op de foto), die de rol van Mammy vertolkte. Zij was hiermee de eerste Afro-Amerikaan die een Oscar ontving. Ook de regisseur Victor Fleming en de hoofdactrice Vivian Leigh kregen een gouden beeldje voor hun prestatie. Welk film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Musicals 8297

De vraag mag ook eens wat korter zijn. Wat is de titel van deze muzikale film uit 1987?

Goed zo !