Gemakkelijke quizvragen films

57 Gemakkelijke quizvragen over Films

Quizvraag Films 7900

Een literatuur, film en serievraag. Nurse Ratched is alomaanwezig op Neflix. De grimmige verpleegster Mildred Ratched speelt de hoofdrol in een miniserie die gebaseerd is op een boek van Ken Kesey uit 1962. Dit boek werd reeds verfilmd in 1975, waar de hoofdrol werd vertolkt door Jack Nicholson. Welke Engelstalige titel van zowel het boek als de film zoeken we?

Goed zo !

Quizvraag Acteurs Oscars 7838

Zijn uiterlijk, zijn korte carrière, zijn levensstijl en de omstandigheden waaronder hij op zijn vierentwintigste overleed, maakten van deze acteur een cultfiguur. Hij belichaamde de opstandige jeugd, onder meer in zijn bekendste film Rebel Without a Cause. Hij is in 1955 postuum worden genomineerd voor een Oscar. Wat is zijn naam.

Goed zo !


Quizvraag Acteurs 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !


Quizvraag Films 7783

Wat is de naam van deze Britse –Amerikaanse film uit 1999? Anna Scott gespeeld door Julia Roberts is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thackergespeeld doorHugh Grant is de eigenaar van een slechtlopend reisboekenwinkeltje. Hij leidt een rustig leventje, weliswaar met een knotsgekke medebewoner, Spike. Sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Beiden missen ze iets - of iemand - in hun leven. Als Anna's en Williams paden elkaar onverwacht kruisen, is romantiek wel het laatste waaraan ze denken.

Goed zo !

film uit 1994 met Tom Hanks

Welke film uit 1994 zoeken we hier? De film haalde 13 Oscarnominaties binnen, waarvan hij er zes won, onder andere voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur (voor Tom Hanks). De film gaat over een man met een laag IQ. Zijn leven wordt gevolgd vanaf zijn jeugd in Alabama in de jaren vijftig tot in de jaren tachtig. Hij haalt succes na succes en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee, zonder dat te beseffen.

Goed zo !

Quizvraag Films 7590

Deze film van David Lynch uit 1980 vertelt het min of meer waar gebeurde verhaal van John Merrick, een man die over zijn hele lichaam zware verminkingen heeft en altijd een lange jas en hoed draagt om zijn uiterlijk te verbergen.. De Londense arts Frederick Treves ontdekt hem bij toeval in een Freakshow en neemt hem vervolgens mee naar een ziekenhuis waar hij hem behandeld en aan verschillende studies onderwerpt. Wat is de naam van deze film?

Goed zo !

Quizvraag Disney 7488

Dé tearjerker van Walt Disney uit de jaren 80 moet toch deze zijn. Het verhaal gaat over een onmogelijke vriendschap tussen twee dieren. Wie de film nog niet zag, ga naar je lokale videotheek en huur hem! Welke film is dit hier? We zoeken de Nederlandse naam.

Goed zo !


Quizvraag Vlaamse film 7418

Jan Decleir beleefde vrolijke momenten met Willeke van Amelrooij in deze film uit 1971. Wat is de titel van deze film die gebaseerd is op “de teleurgang van de waterhoek” van Stijn Streuvels.

Goed zo !


Quizvraag Harry Potter 7336

In de Harry Potter films trekken de hoofdrolspelers telkens per trein naar hogwards met de hogwards express. Om die te nemen moeten ze op een verborgen perron zien te geraken dit door vol zelfvertrouwen in te lopen op een muur tussen 2 perrons. Tussen welke 2 perrons?

Goed zo !


Quizvraag Vlaamse film 7230

Film uit 1971. Het verhaal is gebaseerd op De teleurgang van den Waterhoek van Stijn Streuvels en tot scenario bewerkt door Rademakers' vaste filmscenarist Hugo Claus en Magda Reypens. Memorabel zijn de acteerprestaties van Freek de Jonge, Romain de Coninck en Ann Petersen en ook het allereerste bloot van Willeke van Ammelrooy blijft in het geheugen plakken. Welke film?

Goed zo !