Quizvraag Sport 7360

Welke Belgische wielrenner in 1961 geboren te Geel en woonachtig te Retie zoeken we hier. Eén van de grootste momenten in zijn carrière was waarschijnlijk zijn overwinning in Gent-Wevelgem in 1990, als tweede in deze wedstrijd eindigde Johan Museeuw. De meeste onder ons kennen hem waarschijnlijk als ploegleider van de lotto ploeg. Wat is de naam van deze voormalige wielrenner?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2019

Quizvraag Sport 7253

We zijn op zoek naar een wedstrijdvorm in het wielrennen waarbij in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de wielersport geen individuele renner wint maar een wielerploeg. Er is een klimkoers, een sprintkoers en achtervolgingskoers. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de ploeg die als eerste de finish bereikt bij de achtervolgingskoers. Dit nadat het klassement en de bonusseconden op dag 1 en 2 de startvolgorde en tijdsachterstanden hebben bepaald. Teams kunnen maximaal 7 renners selecteren, maar per onderdeel kunnen er maar 5 starten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2019

Quizvraag Sport 7016

In deze vraag zoeken we een ex-wielrenner die sinds 2014 actief is als commentator bij Eurosport. Hij was een renner die op alle terreinen zijn mannetje kon staan maar was geen veelwinnaar. Hij had wel enkele ereplaatsen in ééndagskoersen en zijn grootste overwinning was een rit in de Ronde van Frankrijk in 2002. In volgend filmpje horen we hem vertellen over zijn dopingverleden en hoe dit bekend is geraakt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Sport 6964

We give a name to something that has been with the team for years. We are a family, we race together, win together and live together – and nobody is ever left behind. The team is stronger than the single individuals, that is the very core of our team. Deze tekst staat op de webpagina van het wielerteam van Patrick Lefevere. Het verwijst naar de bijnaam die Brian Holm introduceerde voor de hongerige renners van het team. Wat is deze bijnaam van de ploeg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

Quizvraag Sport 6890

Welke 26-jarige Ecuadoraanse wielrenner, uitkomende voor het Movistar team, kwam in 2016 prof en wist vorig jaar de Vuelta a Asturias te winnen en eindigde later in het jaar net naast het podium van de Giro d’Italia? Dit jaar kwam hij echter meer in het nieuws, doordat hij 2 ritzeges én de eindzege van de Giro d’Italia op zijn naam wist te schrijven?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Sport 6842

Als ik namen als Fred De Bruyne of Germain Derycke zeg, dan moet je al een geoefende sportquizzer zijn om meteen de link te kennen tussen deze twee wielrenners. Deze twee Belgische wielrenners wisten namelijk als enige twee de volgende klassiekers op hun naam te schrijven: Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Welk 5de monument wisten beide heren nooit te winnen, waardoor ze niet in het illustere rijtje van Merckx, Van Looy en De Vlaeminck passen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Sport 6821

In het kletsnatte Yorkshire eindigden er op het afgelopen WK (2019) slechts 46 renners. Met Greg van Avermaet als beste Belg op een achtste plaats is dit een WK dat de Belgen snel zullen vergeten. Misschien zijn er ondertussen al een paar die dit WK verdrongen hebben, want we vragen jullie of jullie nog de winnaar kennen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Sport 6809

Welke verzorger werd aan de Frans-Belgische grens opgepakt met een grote hoeveelheid doping in de ploegauto van Festina. Dit was het begin van de Festina-affaire die zeer grote gevolgen had voor de wielerwereld.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Sport 6682

We zoeken de courante naam van de wielerwedstrijd, ontstaan in 2005, die officieel Tour of Benelux heet, ook al heeft deze etappekoers Luxemburg nog nooit aangedaan. In 2014 Was Tim Wellens de eerste Belg die de eindzege behaalde. Geef de naam van deze wedstrijd.

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Sport 6586

Drie wespen en een gesneden brood. Welk voormalig Vlaams wielrenner bekende op 23 januari 2007 dat hij op het einde van zijn carrière doping nam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Sport 6550

Van welke wielerwedstrijd zijn dit de laatste 5 winnaars? 2011: Philippe Gilbert 2012: Joaquim Rodríguez 2013: Daniel Moreno 2014: Alejandro Valverde 2015: Alejandro Valverde

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Sport 6537

Deze wielrenner is dan weer de allereerste Costa Ricaan ooit die startte in de Ronde van Frankrijk, dat was in 2011. Met de recentste Tour reed hij in zijn carrière reeds voor de 15 de keer een grote ronde uit. Hij wordt vooral ingezet als meesterknecht van Valverde en Quintana bij de Spaanse wielerploeg Movistar. Ook in de Vlaamse voorjaarskoersen is hij meestal van de partij. Meid voor alle werk dus. Winnen doet hij dan ook weinig: een rit in de Giro van 2012 en vorig jaar de Baskische ééndagskoers de Klasika Primavera in Amorebieta. Hij droeg ook één dag de roze trui in de Giro van 2016 en werd knap vierde in de eindstand van de Giro van 2015. De Giro is dus duidelijk zijn favoriete ronde. Welke Costa Ricaanse wielrenner?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Sport 6443

Het is een eendaagse wielerwijdstrijd van ruim 190 kilometer die start in het Pajottenland en eindigt in een dorpje in het zuiden van West-Vlaanderen, deelgemeente van Anzegem. De koers wordt verreden in juni en werd vroeger wel anders genoemd, maar in 2005 wijzigde de startplaats en dus ook de naam. Ze werd voor het eerst verreden in 1945 en werd toen gewonnen door Rik Van Steenbergen. Dit jaar kwam Dries De Bondt als eerste over de meet. Welke wedstrijd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz