Quizvraag Sport 5663

Deze Lotto Soudal wielrenner kwam op 5 augustus 2019 ongelukkig tenval tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed diezelfde avond tijdens de operatie. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Sport 5297

We zoeken een sportman van deze kanten. De Gentenaar begon zijn carrière op de piste en maakte daarna ook in het baanwielrennen furore. Hij groeide vooral uit tot knecht in de klassiekers, al waagt hij ook af en toe zelf zijn kans met succes. Welke wielrenner in dienst van Quickstep-Deceuninck zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Quizvraag Sport 5263

Wie is mogelijks de grootste pineut uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk en wordt algemeen beschouwd als de eeuwige tweede omdat hij in vele wedstrijden net naast de hoofdprijs greep. Hij is tevens de schoonvader van Adrie vanderpoel en dus ook de grootvader van Mathieu Vanderpoel? Wie is deze eeuwige tweede?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Quizvraag Sport 5138

Deze 34-jarige in Zwitserland geboren Deen startte zijn carrière als mountainbiker. Sinds 2013 verdedigt hij de lichtblauwe kleuren van het Kazakse team Astana. In 2016 won hij zilver op de Olympische wegrit, achter onze landgenoot Van Avermaet. Wat is de naam van deze wielrenner die afgelopen voorjaar (2019) ook een grote Belgische klassieker won?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: Quizterniksv4n 2019

Quizvraag Sport 5132

De Olympische wegrit bij de mannen in 2012 in Londen werd gewonnen door Aleksander Vinokourov. Niet geheel onomstreden was de sprint tegen één man, die toevallig op het moment van de sprint de verkeerde kant uitkeek, waardoor Vinokourov gemakkelijk won. Welke renner liet hierdoor zijn bankrekening spijzen en werd tweede?

Toon de eerste letter
De eerste letter: U


Bron quizvraag: Quizterniksv4n 2019

Quizvraag Sport 4878

De huidige Amerikaanse president mag dan een karikatuur van een wereldleider zijn, een mogelijke wereldleider onder de karikaturisten, zeker wanneer het op wielrenners aankwam, was de in oktober overleden Kuurnenaar Rik Delneste, nom de plume ‘Nesten’. Zo maakt hij ook deze tekening, van een voormalig wereldkampioen wielrennen met een toch vrij karakteristieke kop. Deze man maakte indruk bij zijn debuut als profwielrenner in 1974. Niet zozeer door laatste te worden in Parijs-Roubaix, maar door de week erop zowaar de Amstel Gold Race te winnen, een huzarenstukje dat hij elf jaar later nog eens herhaalde. Tussendoor volgden een tiental etappes in de Tour, was hij de eerste wielrenner die de grens van 50 km/u doorbrak in een tijdrit en onthouden we vooral ook zijn uitdrukkingen ‘met je hol open zitten’, ‘je het snot voor de ogen hebben gereden’ en ‘zitten te harken op je fiets’, iets waar nu zelfs Donald Trump nog naar verwijst bij de bestrijding van bosbranden. Wie is deze man, die in 1978 in een sprint met twee op de Nürburgring uittredend wereldkampioen Francesco Moser versloeg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Quizvraag Sport 4869

Deze wielrenner heeft op de wielerpiste van Aguascalientes wielergeschiedenis geschreven. Hij reed in 1 uur tijd 55,089 km, ruim beter dan voormalig recordhouder Bradley Wiggins. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Sport 4839

Olympisch goud met Gregg Van Avermaet, tweemaal de Europese titel met Kristallen Fiets Victor Campenaerts en WK-brons met Tom Boonen. Het palmares van deze Vlaamse ex-wielrenner mag gezien worden. Als Belgisch bondscoach dan, want als wielrenner kwam hij niet veel verder dan wat top-20-noteringen in de Tour. Wie is deze geboren Duffelnaar, die na het laatste WK (2017) op de weg bekendmaakte dat hij vanaf 1 januari overstapt naar wielerploeg Lotto-Soudal?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Quizvraag Sport 4834

Op 7 april 2019 werd de Ronde van Vlaanderen 2019 gereden. Niemand had deze winnaar verwacht. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Sport 4797

Alaphilippe, Capecchi, De Clercq, Devenyns, Gilbert, Jacobsen, Keisse, Lampaert, Martinelli, Sabatini, Terpstra maken allemaal deel uit van de wielerploeg geleid door Patrick Lefevere. Wat is de huidige – volledige – naam van deze wielerploeg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Q


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Sport 4748

Een korte sportvraag: Wat is de naam van deze Nederlandse wielrenner en veldrijder. Bij het baanwielrennen kon hij nog niet veel potten breken maar ter velde staat hij zijn mannetje. In 2017 begon hij bij Telenet Fidea Lions, waar hij gecoacht wordt door Sven Nys. In zijn persoonlijk leven zit hij op een tandem met zijn geliefde Lucy Garner, een Britse Wielrenster. Welke fietser?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Sport 4700

5B. De Scheldeprijs is een ééndaagse wielerwedstrijd die sinds 1907 wordt georganiseerd. Het is niet de meest prestigieuze koers die meestal eindigt in een massasprint. Hoewel het overgrote deel van de winnaars Belg is, is er toch een Duitse wielrenner die op eenzame hoogte staat in de laatste 7 edities. Hij won namelijk 5 keer deze prijs in de laatste 7 jaar. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Sport 4581

De Quick-Step formatie van manager Patrick Lefever kende dit jaar (2018) een boerejaar met een absoluut record van 73 overwinningen. Ze schrijven zelf dit succes toe aan de samenhorigheid in de groep, iedereen die voor iedereen opkomt. Zo hebben ze ook een bijnaam bedacht voor de groep om dit te illustreren. Hoe noemen de Quicksteppers zich?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018