Quizvraag Sport 4834

Op 7 april 2019 werd de Ronde van Vlaanderen 2019 gereden. Niemand had deze winnaar verwacht. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Sport 4797

Alaphilippe, Capecchi, De Clercq, Devenyns, Gilbert, Jacobsen, Keisse, Lampaert, Martinelli, Sabatini, Terpstra maken allemaal deel uit van de wielerploeg geleid door Patrick Lefevere. Wat is de huidige – volledige – naam van deze wielerploeg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Q


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Sport 4748

Een korte sportvraag: Wat is de naam van deze Nederlandse wielrenner en veldrijder. Bij het baanwielrennen kon hij nog niet veel potten breken maar ter velde staat hij zijn mannetje. In 2017 begon hij bij Telenet Fidea Lions, waar hij gecoacht wordt door Sven Nys. In zijn persoonlijk leven zit hij op een tandem met zijn geliefde Lucy Garner, een Britse Wielrenster. Welke fietser?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Sport 4700

5B. De Scheldeprijs is een ééndaagse wielerwedstrijd die sinds 1907 wordt georganiseerd. Het is niet de meest prestigieuze koers die meestal eindigt in een massasprint. Hoewel het overgrote deel van de winnaars Belg is, is er toch een Duitse wielrenner die op eenzame hoogte staat in de laatste 7 edities. Hij won namelijk 5 keer deze prijs in de laatste 7 jaar. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Sport 4581

De Quick-Step formatie van manager Patrick Lefever kende dit jaar (2018) een boerejaar met een absoluut record van 73 overwinningen. Ze schrijven zelf dit succes toe aan de samenhorigheid in de groep, iedereen die voor iedereen opkomt. Zo hebben ze ook een bijnaam bedacht voor de groep om dit te illustreren. Hoe noemen de Quicksteppers zich?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Sport 4534

We zoeken de naam van een Belgisch wielrenner die in 2018 reed voor Lotto Soudal. In 2011 hielp hij zijn kopman Philippe Gilbert aan de overwinning in zowel de Amstel Gold race als Luik Bastenaken Luik. In 2011 won hij de koninginnerit van de Pyreneeën met aankomstjop plateau de Beille.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Sport 4527

We zoeken de naam van een Belgische verzorger die in opspraak kwam door de Festina affaire tijdens de Ronde van Frankrijk 1998. Hij schreef ook twee boeken over doping: ’prikken en slikken‘ en ‘Leugens in het peloton’.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Sport 4507

Parijs Roubaix 2002 was de wedstrijd waarin Tom Boonen zijn visitekaartje als renner gaf. Boonen moest echter bij zijn kopman blijven die van moeite in de gracht reed. Boonen eindigde nog op de derde plaats na Wesemann en de winnaar Museeuw. Wat is echter de naam van zijn kopman die in de gracht reed?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Sport 4467

De naam van deze wielrenner die in 2018 de ronde van Lombardije won is fonetisch dezelfde als de voornaam van een fictieve blauwe vogel. Wat is de naam van deze wielrenner.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Sport 4322

Wielrennen. Op het EK in Glasgow pakten Robbe Ghys en Kenny de Ketele goud in de ploegkoers. Mooie prestatie, ook met het oog op de volgende Olympische Spelen, want in 2020 zal het terug op het programma staan. We willen graag de Engelse naam van dit pistenummer die verwijst naar de plaats waar het nummer voor het eerst werd gereden tijdens een zesdaagse.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Sport 4313

Deze voormalige Italiaanse wielerploeg ontstond in 1996 en bleef in het peloton tot en met 2005, toen de ploeg opging in het ProTour-team Lampre. Het grootste succes van de ploeg waren de eindzeges in de Ronde van Italië in 2003 van Gilberto Simoni en in 2004 van Damiano Cunego. Hoe heette deze wielerploeg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Sport 4246

Sinds Antwerpen de start van De Ronde Van Vlaanderen organiseert, ging de Scheldeprijs op zoek naar een nieuwe startplaats. In 2017 startte de wedstrijd eenmalig in Mol als eerbetoon aan de afscheidnemende Tom Boonen. De oudste wielerwedstrijd ter wereld start vanaf dit jaar (2018) in deze Nederlandse stad. Wat is de naam van deze stad aan de Westerschelde die de derde grootste haven van Nederland herbergt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Sport 4164

Een vraag over de Ronde van Frankrijk kan uiteraard niet ontbreken in deze quiz. Niet Chris Froome of Tom Dumoulin wonnen dit jaar de Tour, maar wel de Brit Geraint Thomas - dat geven we alvast mee. De groene trui, die was voor doorzetter Peter Sagan, en de witte trui voor Pierre Latour. Maar welke Fransman won dit jaar het bergklassement en mocht de bolletjestrui dragen? Graag zijn voor- en achternaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Candid quiz 2018