Quizvraag premier UK kort

premier UK kort
© Simon Dawson / No 10 Downing Street

Deze vraag is bijna minder kort dan haar periode van premierschap. We zoeken de premier van het Verenigd Koninkrijk die aantrad op 6 september 2022 na Boris Johnson en alweer ontslag nam op 20 oktober 2022. De kortst zittende premier van het Verenigd Koninkrijk ooit. We zoeken haar voornaam en familienaam. De voornaam die we zoeken is in feite niet de echte naam van op haar paspoort, maar wel de algemeen bekende verkorte voornaam. We moeten immers weer de eerste letter juist hebben voor op het einde van deze ronde.

Goed zo !


Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

6 de staatshervorming, in 2011 tot stand gekomen onder leiding van Elio Di Rupo?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Een korte politieke vraag: Wat is de naam van deze Limburgse CD&V politicus?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Vlaamse regeringsvorming liet afgelopen zomer even op zich wachten. Er was echter een verrassende nieuwkomer als minister voor CD&V. Deze 37-jarige minister heeft de bevoegdheden gekregen voor Brussel, Jeugd en Media. Wat is zijn naam? (enkel familienaam)

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op 27 oktober 2018 werd de onafhankelijkheid van Catalonië uitgeroepen. Het zou te gemakkelijk zijn om te vragen wie die onafhankelijkheid uitriep. We weten ook allemaal dat het premier Rajoy was die de onafhankelijkheidsbeweging onderdrukte. Maar wie was de voorganger van Rajoy?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Er is de afgelopen maanden veel spektakel te zien geweest in het Brits parlement. Vooral dan in het Lagerhuis waren er bitsige debatten. Hoe noemen de Britten hun Lagerhuis, wat is dus de Engelse naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het activeren van de zwaarste strafprocedure tegen Hongarije. De ontwikkelingen in het voormalige Oostblokland vormen een “systemische bedreiging” voor de Europese waarden, vindt het parlement. De meerderheid was het eens met Judith Sargentini. Die concludeerde dat de Hongaarse regering al sinds 2010 maatregelen treft die de rechtsstaat en democratie uithollen. Zo worden de onafhankelijke media en academische wereld aan banden gelegd, hulporganisaties gedwarsboomd en onafhankelijke rechters vervangen door ‘vriendjes’ van de regering.

Wat is de naam van de premier van Hongarije?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze vrouw was de eerste vrouwelijke president van Zuid-Korea. Op 10 maart 2017 is ze door het constitutioneel hof uit haar functie gezet in navolging van een beslissing van het parlement op verdenking van corruptie. Wat is haar naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken in februari 2020 de Belgische overheid op om Aalst Carnaval te veroordelen en te verbieden. Aanleiding zijn de joodse karikaturen, die vorig jaar te zien waren en ook dit jaar zullen terugkwamen. Wat is de naam van deze Israëlische minister?

Bekijk antwoord