Quizvraag 6526 Algemeen

Quizvraag Algemeen 6526
© Hardscarf

Dit soort ronde vilten tent is typisch voor Mongolië en de rest van Centraal-Azië. Ze worden als woning gebruikt door rondtrekkende veenomaden. In het Mongools heet dergelijke tent een ger, maar wat is de meer algemene naam voor dit soort tent?

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

De tweede grootste Britse militaire begraafplaats in de Westhoek ligt in Poperinge. De begraafplaats is ommuurd en heeft een poortgebouw met twee zijgebouwen. Langs de toegangsweg zijn voor elke dag van de oorlog ijzeren paaltjes geplaatst waarin het dagelijks aantal doden is gemarkeerd. Geef de volledige officiële benaming van deze begraafplaats.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De op twee na oudste vliegtuigmaatschappij ter wereld bevindt zich in Australië. Zij is daar tevens de grootste en is er de nationale luchtvaartmaatschappij. In 1993 is het gefusioneerd met Australian Airlines en heeft een uitgebreide dienstregeling tussen alle Australische hoofdsteden en veel internationale trajecten. Geef de afgekorte naam van deze vliegtuigmaatschappij.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wat begon als een 1 april grap, groeide al snel uit tot de nachtmerrie van de politie in Brussel. Wat is de naam van de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos op 1 april 2021?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Geen tuchtroede, plak of billenkoek meer als onderdeel van de hedendaagse opvoeding van onze kinderen. Daarentegen zetten we het kind bij ongewenst gedrag apart om af te koelen en te laten nadenken over zijn of haar gedrag en de gevolgen. Er wordt soms ook gesproken van de naughty chair. Onder welke andere Engelse naam - en tevens volleybalterm - kennen we deze opvoedingstechniek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken de naam van een Frans bedrijf uit Ancenis. Het bedrijf maakt onder meer heftrucks en telescopische laders. Het is wereldmarktleider op het gebied van verreikers en allterrainheftrucks.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Hoe wordt iemand die in opleiding aan de militaire school volgt genoemd? Het is tevens ook de naam van de tweede kinderzender die de groep Medialaan lanceerde in december 2015.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Met welk hard witgekleurd materiaal duidt men de 14e en de 62e huwelijksverjaardag aan?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In oktober 2019 werden er 39 dode lichamen gevonden in een koelcontainer die van ZeeBrugge kwam. In welk Engels graafschap werden de lichamen aangetroffen?

Bekijk antwoord