Quizvraag Engelse natuurkundige

Engelse natuurkundige

Deze Engelse natuurkundige, geboren in 1643, is de uitvinder van de differentiaal- en integraalrekening en grondlegger van de klassieke mechanica. Geef de naam en voornaam van deze natuurkundige die ook de spiegeltelescoop uitvond.

Goed zo !


Meer quizvragen over Uitvinders

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Welke Amerikaanse moleculaire bioloog ontving in 1962 samen met zijn collega's Francis Crick en Maurice Wilkins de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde met hun ontdekking van de DNA-structuur uit 1953?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Wat is de naam van deze Amerikaan die bekend is geworden als uitvinder van het vulkaniseren van rubber waarvoor hij in 1844 een octrooi ontving?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Welke bekende reeds overleden man stond op het briefje van 100 frank?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Nu de F16's aan vervanging toe zijn leek ons dit een gepaste vraag. Orville en Wilbur waren aanvankelijk fietsmakers met een droom. Een droom die ze in 1903 konden verwezenlijken: Vliegen! Wat was de achternaam van deze twee vliegpioniers?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze man was op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat rubber gemakkelijker te bewerken was, maar ook bestendig werd tegen hitte en kou. Hij zag pas het licht toen hij op een dag per ongeluk een brouwsel van lood, zwavel en rubber op het fornuis morste. Gevulkaniseerd rubber, waar tegenwoordig onder andere autobanden van gemaakt worden, was geboren. Na zijn dood werd een autobandenfabriek opgericht met zijn naam, die nog steeds één van grootste spelers is op de markt van de autobanden. Wat is de naam van deze pionier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

De naamgever van een bekende bandenfabrikant was de uitvinder van gevulkaniseerd rubber. Wie was hij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

In 1898 waren twee broers ervan overtuigd dat een gezond dieet met granen dé manier was om seksuele driften te voorkomen en zo masturbatie te vermijden. Op een dag vergat William echter een pot tarwe van het vuur te halen, waardoor die hard werd. De broers probeerden de tarwe toch uit te rollen, met de bekende graanvlokken als resultaat. Wij willen graag de familienaam van beide broers.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

We zijn opzoek naar een van 's werelds grootste uitvinders. Onder de mensen staat hij bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator en hielp daarbij aan ons huidige elektriciteitsnet. Tevens had hij in diezelfde periode heel wat concurrentie van Thomas Edison. Hoe heet deze beroemde uitvinder?

Bekijk antwoord