Quizvraag interne geneeskunde

interne geneeskunde
© Piotr Micha? Jaworski

Urologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de nieren en urinewegen en is onderdeel van de heelkunde. Wij zoeken het onderdeel van de interne geneeskunde dat zich hiermee bezighoudt.

Goed zo !

Meer quizvragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Het is een aandoening gekenmerkt door overmatige slaperigheid, welke voorkomt in verschillende gradaties, van bijvoorbeeld vermoeidheid na een maaltijd tot wegdommelen in gezelschap. Een ernstige vorm van deze aandoening wordt narcolepsie genoemd. Hierbij kan iemand zich niet meer verzetten tegen slaapaanvallen en valt plots in slaap. De spieren ontspannen en zo kan iemand plots ten val komen. Geef de naam van deze aandoening.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Hoe heet het psychoanalytisch concept, ontwikkeld door Freud, waarbij het kind een door seksualiteit bepaalde instinctieve erotische binding ontwikkelt voor de ouder van het tegenovergestelde geslacht en de andere ouder als concurrent ziet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

En we zijn direct bij de les. Gezien de opwarming van de aarde moeten we ons wat lichter kleden hetgeen dan weer voor wat opwarming zorgt bij een deel van het publiek. Het is biologie dus moeten we helaas nog wat inzoomen. Wij zijn op zoek naar de naam van dit orgaan. Dit orgaan is onderdeel van het lymfesysteem, maar anders dan lymfeklieren is het opgenomen in de bloedcirculatie. Hierin worden plasmacellen gevormd en worden rode bloedcellen afgebroken en het daarbij vrijkomende ijzer opgeslagen. Ook draagt het bij aan de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Een tijdsgenoot van deze schrijver, journalist en voormalig militair is deze schotse arts en microbioloog. Hij deed één van de belangrijkste, mogelijks de belangrijkste ontdekkingen in de medische wereld. Hij ontdekte penicilline en de eigenschappen ervan om infectieziekten te genezen. Hoe heette deze microbioloog?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Wat is de medische term voor het consumeren van niet-eetbare dingen zoals aarde, haar, stenen of munten. Ook het eten van grote hoeveelheden onbewerkt, ongekookt of rauw voedsel valt onder die term, bijvoorbeeld rauwe eieren, rauwe aardappelen, ijs, ongekookte rijst, meel, zout, suiker enz. De patiënten vertonen geen afkeer van gewoon voedsel. De naam die we zoeken komt van de Latijnse naam voor ekster,een vogel die ook bijna alles eet.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Hoe heet een arts die gespecialiseerd is in aandoeningen van de huid, de nagels en het haar, samen ‘huidziektes’ genoemd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een syndroom dat zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interacties, interesses en activiteiten. Er is er sprake van een normale tot hoge intelligentie en, anders dan bij de klassieke vorm van autisme, een gemiddelde neiging tot het maken van contact. Diegenen die de film Ben X gezien hebben, kennen ongetwijfeld het antwoord.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Dit hormoon heeft invloed op de glucosestofwisseling. Een tekort van dit hormoon leidt tot diabetes (ook gekend als suikerziekte). Welk hormoon zoeken we?

Bekijk antwoord