Quizvraag 8420 Natuurkunde

De groep meervoudige onverzadigde vetzuren die we zoeken zou de positieve eigenschap hebben hart- en vaatziekten te helpen voorkomen. Men vindt ze heel veel producten, toegevoegd of natuurlijk zoals in de vette vissoorten. Geef de naam van deze groep.

Goed zo !

Meer quizvragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde

Dit fenomeen ziet men vooral op hoge geografische breedtes en dat betekent dat het verschijnsel vooral 's winters zichtbaar is. Zowel aan de Zuid- als de Noordpool is dit te zien. Maar wat is de Latijnse naam voor het Noorderlicht?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Zeestromingen bepalen in grote mate ons weer en ons klimaat. Af en toe (om de 3 tot 7 jaar) is het koele zeewater dat stroomt langs de evenaar in het oostelijk deel van de Stille Oceaan veel warmer dan normaal zo worden visrijke wateren plots veel warmer, waardoor de vis verdween. Een economische ramp voor de vissers die het fenomeen benoemden als het kerstekind, maar onder welke naam kennen we dit fenomeen nog?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Diamond, de hond van een bekende natuurkundige, bracht zijn baasje in de problemen toen hij een olielamp omstootte. Er brak een brand uit en documenten van 20 jaar "zwaarwichtig" onderzoek gingen verloren. Wie was deze natuurkundige?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Ooit al eens zout op een slak gestrooid? Indien u daarop ja heeft geantwoord, was u getuige van het proces waarnaar wij op zoek zijn. In dit proces vloeit een vloeistof door een halfdoorlatend membraan van de zijde met een lagere concentratie aan opgeloste stoffen naar de zijde waar deze hoger is. Graag de naam van dit proces.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

'Sporenplanten' of 'lagere planten' zijn organismen die tot de planten gerekend worden maar bloemen, vruchten, noch zaden vormen. Zij planten zich logischerwijs voort via sporen. Bekende groepen van deze planten zijn onder andere varens, paardenstaarten en wolfsklauwen. Onder welke wetenschappelijk naam zijn deze sporenplanten gekend?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Hoe heet men onderstaand fenomeen ?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

De Galileïsche manen zijn de vier grootste manen van Jupiter. Ze zijn ontdekt door Galileo Galilei in januari 1610. Deze manen zijn zichtbaar zonder een krachtige telescoop. Geef de namen van deze vier manen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Deze structuur bestaat uit zes koolstofatomen en zes waterstofatomen en werd ontdekt door Friedrich Kekulé. U vindt er een tekening van op het blad met foto's. Wat is de naam van deze structuur?

Bekijk antwoord