Quizvraag 8234 Religie

Quizvraag Joden 8234

Wat is de meer bekende naam van het Charedisch jodendom? Aanhangers zijn voorstanders van de meest traditionele navolging van de joodse wetten en zijn visueel herkenbaar zoals de loshangende pijpenkrullen, baard, bijzondere hoed, lange jas…

Goed zo !


Meer quizvragen over Joden

Quizvraag Politiek

Deze chassidische jood zou een plaats krijgen op de Antwerpse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Maar door heel wat ophef, trekt hij zich terug. Wat is de naam van deze man?

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

Bij de ceremonie van een Joods huwelijk staan bruid en bruidegom samen onder een aan vier palen bevestigd baldakijn dat in de sjoel (synagoge) of buiten, onder de sterrenhemel, wordt opgesteld. Wat is de naam van deze tent?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de naam voor een zevenarmige kandelaar? Het was het oude symbool voor het Hebreeuwse volk en een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

We zijn op zoek naar de belangrijkste en heiligste dag van het Joodse geloof. De dag wordt omschreven als de grote verzoendag. De dag valt op 10 tisjri op de joodse kalender en dat zal in 2017 plaatsvinden op 30 september. Op deze dag is het verboden om te eten en te drinken, zich te wassen en seksuele omgang te hebben. Ook mag de orthodoxe jood geen leren schoenen dragen. Zo laat hij zien dat hij de heiligheid van de aarde respecteert.

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

Wat is de naam van de ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israëlitische koninkrijken Israël en Judea lagen? De naam van deze ideologie komt van de berg waarop koning David Jeruzalem zou hebben gesticht.

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

De joden hun klaagmuur, de christenen hun bedevaartsoorten, maar hoe noemt men het centrale heiligdom van de islam? Het monument staat in de Grote Moskee in het bedevaartsoord Mekka en staat ook wel bekend als Bayt Allah ("Huis van God"). Jaarlijks maken miljoenen moslims de hadj of pelgrimstocht naar Mekka om een rondgang te doen rond dit rechthoekig gebouw, hoe noemt dit gebouw?

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

Hoe heet het hoofddeksel dat bij de Joodse mannen gedragen wordt? Andere termen zijn kippa en jarmoelke.

Bekijk antwoord