Quizvraag 8232 Mythologie

Quizvraag Mythologie 8232

Wat is de naam van het mythisch wezen dat in het Oude Egypte gebruikt werd als wachter. Het bestaat uit het hoofd van een man en het lichaam van een leeuw. De Griekse variant bestaat uit het hoofd van een vrouw en het lichaam van een adelaar?

Goed zo !

Meer quizvragen over Mythologie

Quizvraag Mythologie

Wie is de Griekse godin van de huiselijke haard? Zij was de oudste dochter van Kronos en Rheia.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

We zoeken de naam van de Griekse godin van de dageraad. Ze was de dochter van de titanen van het licht, Hyperion en Theia, en de zus van zonnegod Helios en maangodin Selene.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Deze Griekse godin was de dochter van Kronos en Rhea, en dus een zus van Zeus, Poseidon, Hades, Hera en Hestia. Ze was de godin van de landbouw en de gewassen en van burgerlijke orde, wet en huwelijk. Hoe heet deze Griekse godin?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Volgens de Griekse mythologie maakte de god van het vuur, Hephaistos, in zijn werkplaats de eerste vrouw. Aanvankelijk was het een metalen beeld, maar het was zo mooi dat Zeus besloot het leven te schenken. Toen gaven alle goden haar op hun beurt een geschenk: schoonheid, kracht, slimheid, handigheid, overredingskracht. Hera gaf haar de nieuwsgierigheid die haar geen moment met rust zou laten. Wie was in de Griekse mythologie de evenknie van de Bijbelse Eva?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Hoe heette het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Wat is de naam van de Azteekse slangengod van de wind, wijsheid en het leven en was één van de weinige belangrijke Azteekse goden aan wie geen mensen werd geofferd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Op de afbeelding zie je de 50 dochters van Danaus van Libië. Danaos nam met zijn 50 dochters de vlucht naar Argos, toen zijn tweelingbroer de meisjes wilde dwingen tot een huwelijk met zijn 50 zonen.Toen zij ondanks hun verzet toch tot trouwen werden genoodzaakt, vermoordden alle Danaïden hun echtgenoten, behalve Hypermnestra, die haar man, Lygkeus, spaarde De overige Danaïden moesten voor straf te eeuwigen dage in de Onderwereld een bodemloos vat volscheppen (het Danaïdenvat). Geef de naam van de tweelingbroer van Danaus.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Wie is de god van het licht en de lente, van de wijsheid en de welsprekendheid in de Noorse mythologie? Hij werd bijgenaamd de Schone en de Goede.

Bekijk antwoord