Quizvraag 6199 Literatuur

Quizvraag Literatuur 6199

Dit fictief personage uit een boek van Victor Hugo (1831) onderscheidt zich, ondanks zijn misvormdheid, door zijn lenigheid en geslinger in en rondom de klokkentoren van de Notre Dame.

Goed zo !

Meer quizvragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur

Met dit boek won Arnon Grunberg zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs, iets wat niet veel schrijvers kunnen zeggen. In de roman uit 2006 begint Jörgen Hofmeester aan de epiloog van zijn overbodige leven. Zijn enige reden van bestaan is zijn hoogbegaafde jongste dochter. Hij is dan ook vervuld van angst om die te verliezen. Naam graag van de jongste dochter, tevens titel van het boek.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

In de vijfde James Bond film “You Only Live Twice” uit 1967 gaat James Bond, nadat er een paar ruimtecapsules zijn gekaapt, naar Japan om uiteindelijk de zoveelste keer de strijd aan te gaan met de misdaadorganisatie SPECTRE. De naam van de scenarioschrijver valt op, want het is een Britse schrijver die iedereen kent. Wie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Wat is de titel van dit boek van Louis Paul Boon dat gaat over een struikrover die in de 18de eeuw de streek van Aalst teisterde? Over dit boek komt er ook een nieuwe VTM reeks dat in het prachtige natuurgebied Kluisbos werd opgenomen en waarbij Matteo Simoni de rol van struikrover vertolkt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Neen dit is niet Nick Nuyens, maar wel degelijk Bart Moeyaert, schrijver en dichter. Dit jaar kreeg hij voor zijn ouevre een zeer prestigieuse internationale prijs. De prijs wordt zowat aanzien als de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur en wordt uitgereikt in Zweden. De prijs, goed voor een half miljoen euro is dan ook vernoemd naar een Zweedse jeugdschrijfster. Wie o wie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Een typische quizvraag, wie was de auteur van de James Bond-boeken? Andere bekende werken waren onder andere Chitty Chitty Bang Bang.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Wat is de de oorspronkelijke Nederlandse titel van deze roman, het bestverkochte boek van Agatha Christie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Welke Nederlandse humanist werd omwille van zijn vele Europese reizen de eerste Europeeër genoemd? Tijdens een reis van Italië naar Engeland schreef hij zijn bekendste werk 'Lof der Zotheid'.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Sinds 2022 is er een nieuwe Vlaamse literatuur prijs voor de beste Nederlandstalige boeken. De eerste winnaars zijn Pieter Gaudesaboos en Marieke Lucas Rijneveld. Wat is de naam van deze nieuwe prijs?

Bekijk antwoord