Quizvraag 4828 Aardrijkskunde

Quizvraag Oceaan 4828

In dit gebied tussen Florida, een bepaalde eilandengroep en Puerto Rico in het Westelijk deel van de Atlantische Oceaan zijn de vorige eeuwen veel vliegtuigen en schepen op geheimzinnige manier verdwenen of ten onder gegaan. Wat is de naam van deze mysterieuze plaats?

Goed zo !


Meer quizvragen over Oceaan

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de naam van de denkbeeldige driehoek tussen Miami, de ...-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan? De driehoek werd vanaf midden 20e eeuw bekend doordat vaar- en vliegtuigen er op mysterieuze wijzen zouden zijn verdwenen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke luchtvaartpionier, bijgenaamd The Lone Eagle, was de eerste piloot die solo en non-stop over de Atlantische Oceaan vloog, van New York naar Parijs op 20 en 21 mei 1927?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Met een diepte van ongeveer 11 kilometer is deze plek in de grote oceaan de diepst bekende. Hij is ongeveer 2500 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 70 kilometer. Op de bodem heerst een druk die meer dan 1000 keer zo hoog is als aan de oppervlakte. Hoe noemt men deze plek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Hoe diep hij (of is het zij?) exact is, daar lopen de metingen over uiteen. Feit is wel dat deze “scheur” met ruim 11000 meter de diepst gemeten plek op aarde is (of waarover dachten jullie dat we het hadden? ;)) Wat is de naam van deze trog die tot 2500 km lang is en zich in een grote boog van het noordoosten naar het zuidwesten rond de Filipijnen krult?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

U ziet een foto van een zee tussen Oost Canada en Groenland, onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan. De waterdiepte in het midden van de zee is ongeveer 3 km. De zee is met de Baffinbaai verbonden door middel van Straat Davis.

Bekijk antwoord