Gemiddelde quizvragen media

72 resultaten

Quizvraag Media 5404
© David Shankbone

Begin oktober 2017 startte het hele MeToo-verhaal met beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten door verschillende vrouwen aan het adres van de filmproducent die we zoeken.

Goed zo !

Tussen 1989 en 1999 werd er in menig Vlaamse huiskamer uitgekeken naar het BRT-programma waarin Kurt Van Eeghem 3 BV's al dan niet waargebeurde verhalen liet oprakelen. De panelleden gingen vaak met elkaar in de clinch, waarbij vooral Gerty Christoffels het regelmatig zwaar te verduren kreeg in het bijzijn van Jacques Vermeire en Walter Grootaers. Welk programma was dit, dat in 2017 nog een comeback kende?

Goed zo !

Zweer niet ijdel vloek nog spot.

Erik Van Looy in de Slimste Mens, die is niet verlegen om het tweede gebod met de voeten te treden. De eerste negen seizoenen van deze populaire kwis werden uitgezonden op Eén. Vanaf de tiende reeks was de kwis te volgen op Vier. Momenteel zijn ze al bij het zestiende seizoen aanbeland waarin VTM coryfee Julie Colpaert de te kloppen kandidaat lijkt. Maar wie werd ook al weer de slimste mens in het vorige seizoen (2017)?

Goed zo !

De Gouden Roos is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie en bekroont "originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media". De prijs wordt al voor de 57e keer uitgereikt. Dit jaar (2018) vielen 2 VRT programma’s in de prijzen. De welke?

Goed zo !

Kommil Foo is een Vlaams cabaret-duo, bestaande uit de broers. Wat zijn hun namen? (voor- en achternaam)

Goed zo !

Welke Nederlander presenteerde in de jaren 80 en 90 het programma 'Doet-ie 't of doe-ie 't niet'?

Goed zo !

Groot licht was een educatief wetenschappelijk kinderprogramma dat velen onder ons hebben gezien. Het werd gepresenteerd door de Vlaming Johan Terryn. Maar hoe heette zijn Nederlandse collega ook weer?

Goed zo !

Het Belgische tv-landschap is rijk aan goede acteurs. Als we even grasduinen door de cast van Thuis, Sedes en Belli, Kulderzipken en dag sinterklaasje dan hebben we één gemene deler. De Vlaamse acteur die we zoeken speelt de duivel in Kulderzipken en in ‘Dag Sinterklaasje’ speelt hij zwarte piet. Wat is zijn VOLLEDIGE naam?

Goed zo !

Beyoncé heeft de wereld in juli 2017 verblijd met de eerste foto van haar kersverse tweeling. Wat zijn de namen van deze twee Carters?

Goed zo !
Quizvraag Media 3430

Het uitgangspunt van dit TV-programma is simpel. Liefde in zijn puurste vorm. De kandidaten daten immers in ‘hunnen puren’. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst naakt op een onbewoond eiland, waarna de TV-camera’s alles registreren. Het zal u niet verbazen dat de originele versie van dit programma uit Nederland komt. Daar kwam dit jaar zelfs een versie met bekende Nederlanders. Onder andere Inge De Bruyn was poedelnaakt te bewonderen, maar vond niet de ware liefde. Naam graag van dit programma.

Goed zo !

Dat Serge Gainzbourg niet op zijn mond gevallen was, bewees hij meerdere malen. Onverbloemd verklaarde hij aan deze superster dat hij wel graag eens met haar van jetje wou gaan. Naast een ongemakkelijk moment leverde dit ook prachtbeelden op. Tegen welke zangeres verklaarde serge hier zijn lichamelijke liefde?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een programma waarin Ingeborg samen met sidekick Arthur verschillende kinderen ontving in de studio om over verschillende onderwerpen te praten. Onder meer de rubriek ‘Pechvogel van de week’ kwam in het programma aan bod. Naar welk programma zijn we op zoek?

Goed zo !

Tekenfilmfiguur SpongeBob SquarePants woont in een ananas diep in de zee. Maar in welk dorpje?

Goed zo !

Temptation…. Ook dit jaar is trouw een relatief begrip in deze relatietest op VijfTv. We weten allemaal dat Annelien Coorevits de Vlaamse presentatrice is, maar hoe heet haar Nederlandse collega waarmee ze dit programma presenteert? Tip: zijn vader was ook een bekende presentator van programma's als de showbizzquiz en Ron's honeymoonquiz

Goed zo !

Het blad dat we zoeken werd op 1 april 1971 opgericht door student Barend Toet, met muziektijdschriften als Rolling Stone en het Engelse Melody Maker als voorbeelden. Geeft u ons de naam van het oudste nog bestaande muziektijdschrift op de Nederlandse markt?

Goed zo !