Gemakkelijke quizvragen media

266 resultaten

In 1957 was voor het eerst op BRT Televisie – nu één – een praatprogramma te zien. Presentator Joos Florquin bezocht voor elke aflevering een bekende Vlaming of Nederlander uit de politieke of culturele wereld en interviewde hem in zijn eigen woning. De interviews werden achteraf neergeschreven en uitgegeven in een reeks boeken. Hoe noemde dit Vlaams praatprogramma?

Goed zo !
Quizvraag Media 8311

In Vlaanderen heeft men dagelijks een ruime keuze uit verschillende kranten zoals De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Tot welk bedrijf behoren deze kranten?

Goed zo !
tweeling Mechelen

Op 29/02/1940 werd deze tweeling geboren in Mechelen. Ze waren beiden verbonden aan het Mechels Miniatuur Theater, speelden zij aan zij in Het Pleintje en De Collega’s. Ook presenteerden ze samen de hilarische 1e aflevering van Pak De Poen, de show van 1 miljoen. Graag de naam van deze broers?

Goed zo !
Quizvraag Media 8295
© Steve McCurry

Haar beeltenis is na de Mona Lisa misschien wel de beroemdste ter wereld. De Afghaanse Sharbat Gula werd in 1985 als 12-jarig meisje vastgelegd op de cover van een tijdschrift en groeide uit tot een icoon van de moderne fotografie. Op welk tijdschrift sierde zij de cover?

Goed zo !
Quizvraag Media 8243

Wat is de naam van het grootste Duitse en zelfs grootste Europese dagblad? Het is een boulevardblad dat zich niet richt op politiek en wereldnieuws, maar op nieuws waarin de lezers geacht worden geïnteresseerd te zijn. Kenmerkend voor de krant zijn de grote koppen die op de emoties van de lezers inspelen en de in verhouding korte artikelen. Een ander kenmerk is het gebruik van een vraagstelling in de kop. De krant wekt daarmee een bepaalde indruk bij de lezer die niet altijd door het artikel wordt bevestigd. Hoe heet deze krant?

Goed zo !
Quizvraag Media 8240

Bij deze vraag gaan we op zoek naar een Nederlands televisieprogramma waarbij twee teams van twee mensen met elkaar de strijd aangaan in een woordspel. Het programma liep van 1989 tot 2014 op de Nederlandse televisie. De presentatie was jarenlang in handen van François Boulangé en later in die van Lucille Werner. In augustus 2019 keerde het programma terug op SBS6 met Jan Versteegh als presentator. De bedoeling is om in 5 pogingen een woord te raden waarvan de beginletter gegeven is. Bij elke poging wordt aangegeven welke letters op de juiste plaats staan en welke letters in het woord zitten maar op een verkeerde plaats. Hoe heet dit spel?

Goed zo !
Quizvraag Media 8235
© PieterDP

De familienaam van de Belgische journalist van het VRT Nieuws die zich vooral bezighoudt met internationale conflicten. Zijn recentste boek is getiteld Mijn kleine oorlog?

Goed zo !
Quizvraag Media 8198

Sinds september 2012 verwelkomt Friedl’ Lesage elke zondagmiddag een boeiende gast in haar praatprogramma op Radio 1. In 2016 vergat voetbalanaliste Imke Courtois dat ze te gast was. Ze repte zich naar de studio waar ze het 2e deel van het programma alsnog kon bijwonen. Lesage tracht bij de gasten op zoek te gaan naar wat hen raakt of kan raken in het leven. Hoe heet dit praatprogramma?

Goed zo !
Quizvraag Media 8196

6 seizoenen lang presenteerde Hans Otten en Hanne Troonbeeckx deze Vlaamse realitysoap op VT4. 4 koppels dienden met een beperkt budget op 10 weken tijd een loft te verbouwen, en dit telkens tussen 17h ’s avonds en 9 uur ’s morgens en in het weekend. Na het eerste seizoen bleken de afgeleverde lofts met ernstige bouwfouten te zitten waardoor vanaf seizoen 2 werfleider Francis Sanchez zijn intrede deed, wat het entertainmentgehalte van dit programma ten goede kwam. Wat is de naam van dit tv-programma?

Goed zo !

Kim Kardashian en Kanye West hebben samen 3 kinderen. Het eerste heet North, het tweede luistert naar de naam Saint, en het derde kindje is naar verluid vernoemd naar de stad waar Kanye opgroeide en waar veel van zijn muziekinspiratie afkomstig zou zijn. Wat is de voornaam van deze derde bengel?

Goed zo !
Quizvraag Media 8129

Hij werd geboren als Bruce en werd in 1976 olympisch kampioen tienkamp. Hierna profileerde hij zich als acteur, schrijver en filmproducent. Van 1991 tot 2015 was hij gehuwd met Kris Houghton waarmee hij zelf ook nog 2 knappe en inmiddels bekende dochters kreeg. In 2015 besliste Bruce om als vrouw verder door het leven gaan. Onder welke naam (voor- en familienaam) graat Bruce vandaag door het leven?

Goed zo !
Quizvraag Media 8114

Wat is de voornaam van de dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser?

Goed zo !
Quizvraag Media 8010

Radiozender DRB (Deutschsprachige Rundfunkvereinigung Belgiens) startte zijn uitzendingen in 1938, als Belgisch antwoord op propaganda van Duitse radiostations in de Oostkantons. In 1940 werd de zender afgeschaft door de Duitse bezetter en kwam niet meer terug. In 1945 begon men via de NIR opnieuw een dagelijks programma van 30 minuten uit te zenden. Later toen de BRT over FM begon uit te zenden was er weer plaats voor een volwaardige radiozender, die in 1977 ook startte met televisie-uitzendingen. Wij zoeken de afgekorte en de volledige naam van de Belgische publieke omroep voor de Duitstalige Gemeenschap.

Goed zo !

Hij was een Vlaamse zakenman van Hongaarse afkomst en actief in de mediasector. Hij richtte de bedrijven Alfacam en Eurocam Media Center op en startte ook met de cultuurzender EXQI. Zijn eerste stap in de mediawereld was in 1985 met de opname van het eerste Night of the Proms- concert, waar hijzelf de regie verzorgde. De opdrachten groeiden en waren zeer uiteenlopend. Geef de naam van de man die met zijn bedrijf de infrastructuur leverde zowel voor het Songfestival in Israël, voor de Olympische Spelen in Peking als voor het wereldkampioenschap voetbal in 2010.

Goed zo !
Quizvraag Media 7949

Hij was een Belgisch Vlaamsgezind politicus, kunsthistoricus, hoogleraar en schrijver. Hij werd geboren in Brussel in 1872 en ging aan de ULB studeren. In 1901 werd hij docent kunstgeschiedenis aan de ULB en nadien docent Nederlandse Letterkunde. In 1930 werd hij rector aan de Gentse Universiteit. Wij zoeken zijn naam en melden nog dat hij medeoprichter was van het tijdschrift “Van Nu en Straks”.

Goed zo !