Quizvraag Literatuur 7693

Van welke Vlaamse schrijver zijn de romans Walvis en Los en het kinderverhaal ‘hoe ik vergeten geraakte’?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: KBO Ename quiz 2020

Quizvraag Literatuur 7558

Deze Israëlische historicus was in januari 2020 op bezoek in de Lotto Arena voor een lezing. Hij is bekend van onder andere de boeken Sapiens & Homo Deus. Wat is de naam van deze auteur?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Literatuur 7383

We zoeken de Nederlandse auteur van bestsellers als “Geachte heer M.”, “Zomerhuis met zwembad” en “Het Diner”, waarmee hij de NS publieksprijs won. U zou hem ook kunnen kennen als acteur in onder andere de serie voetbalvrouwen. Wie zoeken wij?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2019

Quizvraag Literatuur 7031

Voor deze vraag had ik graag de naam gehad van een in Aalst geboren schrijver. Zijn bekendste werken zijn Menuet en De Kapellekensbaan. Wie zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Literatuur 6872

De enige roman die deze schrijver voortbracht, The picture of Dorian Gray, was meteen een schot in de roos. Na 1891 hield hij zich echter uitsluitend bezig met het schrijven van toneelstukken. Met een nog groter succes tot gevolg. Zijn meesterwerk The Importance of being Earnest wordt tot op vandaag nog door talloze toneelgezelschappen gespeeld. Wie is deze Ierse schrijver, dichter en estheet?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Literatuur 6836

We zijn op zoek naar deze 52-jarige Vlaamse schrijver van voornamelijk romans en theaterstukken. In de literatuur is hij voornamelijk bekend van zijn drieluik “Wij”, “Winst”, “Wil”, waarbij die laatste verschillende prijzen in de wachten wist te slepen, waaronder de Fintro Literatuursprijs. Eerder dit jaar werd het boek “Wij zijn het klimaat” gepubliceerd van Anuna De Wever en Kyra Gantois, dat hij optekende op basis van de brieven die de meisjes hadden geschreven naar politici, ouders, grootouders en studenten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Welke Franse schrijver werd vooral bekend met zijn fabels, waaronder De krekel en de mier en De raaf en de vos?

Toon de eerste letter
De eerste letter: d


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Literatuur 6478

Deze schrijver (1912-2000) was het kind van een Nederlands echtpaar dat naar Canada geëmigreerd was. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne sciencefiction. In zijn boeken speelt psychologie een grote rol. Bekende voorbeelden zijn Slan en de Nul-A-trilogie. Nog enkele ander titels: Huis zonder tijd, De mengmensen, Kinderen van morgen. Zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Deze Ierse schrijfster van historische fictieromans had in de jaren '90 enkele filmrollen, maar begon daarna te schrijven, eerst nog onder haar eigen meisjesnaam, later onder de naam van haar man, en zo kennen we haar het best. Momenteel heeft ze, naast andere romans als The Love Letter en The Butterfly Room, vooral succes met haar reeks The Seven Sisters, waarvoor producer Raffaella De Laurentiis intussen de tv-rechten kocht. Haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Deze Indiase dichter, roman- en toneelschrijver (1861-1941) schreef voornamelijk in het Bengaals, maar vertaalde zelf veel van zijn werken in het Engels. Hij schreef o.a. het gedicht Jana Gana Mana, dat later het Indiase volkslied werd. In 1913 ontving hij als eerste Indiër de Nobelprijs voor Literatuur. De Nederlandse schrijver Frederik van Eeden heeft meerdere van zijn werken in het Nederlands vertaald. Als belangrijkste werken noemen we het treurspel met de Engelse titel The King of the Dark Chamber en de roman Gora. Zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Deze 19 de eeuwse Russische romanschrijver werd geboren in Moskou in 1821 en stierf in Sint- Petersburg in 1881. Hij werd onder meer beroemd door zijn romans De gebroeders Karamazov, Misdaad en Straf (ook soms vertaald als Schuld en Boete) en De idioot. Hierdoor wordt hij beschouwd als een zwaargewicht in de Russische, maar ook in de wereldliteratuur. Wie is deze schrijver?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Quizvraag Literatuur 6082

Het oeuvre van deze man is omvangrijk. Enkele werken: De olifant verdwijnt, mannen zonder vrouwen, Kafka op het strand, … Welke schrijver zoeken we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

A. Recent verscheen de nieuwe roman 'Wraakengel'. Van de hand van diezelfde Vlaamse auteur zijn ook 'Vel', 'Jungle' en debuut 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij'. Zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3