Quizvraag stadsproject Sihame El Kaouakibi

stadsproject Sihame El Kaouakibi

Wie herinnert er zich nog Sihame El Kaouakibi? Een Belgisch politica van Open VLD kwam in het Vlaams Parlement in opspraak na een oplichtingsschandaal. Sihame El Kaouakibi kwam weer opdagen tijdens de Septemberverklaring van 2023. Velen zullen haar naam nog wel kennen, maar kent u ook de naam van het stads- en dansproject dat ze had opgericht? We zoeken de volledige naam van het project, maar de eerste letter van het laatste woord dient u te noteren voor het eindwoord.

Goed zo !


Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Voor deze vraag zoeken we de politicus rechts op de foto. Hij was staatshoofd van de Duitse Democratische Republiek, ook wel Oost-Duitsland genoemd, van 1976 tot kort voor de val van de muur.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Het staat momenteel nog niet in de geschiedenisboeken, maar krijgt binnenkort waarschijnlijk een plaatsje naast Tsjernobyl en Harrisburg. In de Japanse stad Fukushima vond een kernramp voor in 2011. In dat jaar sprak de Japanse keizer hoogst uitzonderlijk zijn onderdanen toe in een televisietoespraak. Normaal gebeurt dat enkel in oorlogstijd. Hoe heet de keizer van Japan?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze man lijkt misschien wat op Winnie De Poeh. Door dit te vertellen zou ik in China nu al opgepakt zijn door de geheime politie. Het is namelijk verboden om de president te vergelijken met de populaire beer. Wat is de naam van de huidige Chinese president (familie- en voornaam)?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze Vlaamse politica voor Open Vld (°1962), werd in 2000 verkozen tot provincieraadslid in Oost-Vlaanderen. Ze bleef dat tot in 2007. In dat jaar kwam ze in de Kamer van volksvertegenwoordigers terecht en daar bleef ze tot dit jaar. Ze onderscheidde zich als één van de beste en hardst werkende politici in tal van commissies. In 2018 was zij in de running om gouverneur van Oost-Vlaanderen te worden, maar dat lokte heel wat tegenkanting uit en daarop trok ze haar kandidatuur in. Bij de verkiezingen in mei jl. werd zij, als lijsttrekker van de Oost-Vlaamse Open Vld-lijst, verkozen voor het Vlaamse Parlement. Interessant weetje: haar vader was een voormalig wielrenner. En zeker niet de eerste de beste: in 1954 werd hij wereldkampioen op de weg bij de amateurs en het jaar erop Belgisch kampioen op de weg bij de beroepsrenners. Haar vader overleed in 1975, amper 43 jaar. Graag de naam van deze politica of deze wielrenner.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In 2000 werd Angela Merkel de eerste vrouwelijke partijvoorzitter van de CDU. Na 18 jaar voorzitterschap heeft ze eind 2018 de fakkel overgedragen aan andermaal een vrouwelijke voorzitter. De 56 jarige Duitse was hiervoor minister-president van Saarland tussen 2011 en 2018 en korte tijd ook secretaris-generaal van de CDU. In Duitsland wordt ze ook wel AKK genoemd. Wie werd opvolgster van Merkel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Hoogspanning over hoogspanning: het Vlaamse hoofdpijndossier in de politiek. De nieuwe hoogspanningslijnen van het project dat we zoeken, moet de stroom van de windmolens op zee naar het binnenland brengen. Wat is de naam van dit project?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wie is deze Amerikaanse politicus van de Republikeinse Partij? Hij was de 43e gouverneur van Florida van 1999 tot 2007. Hij is de zoon van George en Barbara en de broer van George, Neil, Marvin en Dorothy. Hij werd geboren op 11 februari 1953 in Midland, Texas.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

27 zijn er deze keer. De Europese commissie, een beetje de Europese regering, bestaat de komende legislatuur uit 27 zogenaamde Eurocommissarissen. Hoe heet de Belgische Eurocommissaris die de bevoegdheid justitie kreeg van Ursula von der Leyen in 2019?

Bekijk antwoord