Quizvraag 3482 Politiek

Quizvraag Amerika Amerikaanse presidenten 3482

Deze Amerikaanse geheime dienst werd opgericht door president Harry Truman in 1952. Ze is gespecialiseerd in het vergaren, afluisteren en analyseren van elektronische informatie uit communicatie via telefonie, internet en het ontcijferen via cryptoanalyse. Hoe heet deze geheime dienst?

Goed zo !


Meer quizvragen over Amerika

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Saint Kitts en Nevis?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De Amerikaanse president die we zoeken is in twee opzichten uniek: hij is de enige president die tijdens zijn presidentschap trouwde in het Witte Huis en hij is ook de enige president uit de geschiedenis met twee niet op elkaar volgende ambtstermijnen. Vandaar dat hij zowel de 22e als de 24e president van de VS was. Tussen die ambtstermijnen in stond de republikein Benjamin Harrison aan het roer. Welke democraat en tweevoudige president zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Panama?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We zoeken de naam van de plaats in Guyana, in het noorden van Zuid-Amerika, waar dominee en sekteleider Tim Jones met zijn sekte People’s Temple tot een collectieve zelfmoord opriep op 18 november 1978. Meer dan 900 mensen stierven daar die dag. Waar vond deze massazelfmoord plaats?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Nicaragua?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wat is de bijnaam van het buitenverblijf opgericht door president Franklin D Roosevelt van de verenigde staten? Sindsdien hebben verschillende opvolgers hier reeds hun intrek in genomen. Obama organiseerde er onder meer de G8 in 2012.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De onlangs overleden George H.W. Bush brengt ons naadloos van de Tweede Wereldoorlog naar de Eerste Golfoorlog. In WO II ontsnapte Bush nipt aan de dood toen zijn gevechtsvliegtuig werd neergehaald. Tijdens de Golfoorlog, vele jaren later, bracht hij als Amerikaans president de grootste internationale coalitie sinds WO II op de been. Deze alliantie startte in januari 1991 een luchtoffensief tegen Irak. Hoe heette die operatie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Mexico?

Bekijk antwoord