Er bestaat een berensoort die wordt beschouwd als de grootste ter wereld, met een gewicht dat kan oplopen tot wel 500 kilogram. Weet jij de Nederlandse naam van deze indrukwekkende beer?

Er bestaat een berensoort die wordt beschouwd als de grootste ter wereld, met een gewicht dat kan oplopen tot wel 500 kilogram. Weet jij de Nederlandse naam van deze indrukwekkende beer?
Wat is de naam van dit soort dier? Ze vormen een familie van halfapen die alleen voorkomt op Madagaskar en nabijgelegen eilanden.
Bekijk vraagDe Buteo jamaicensis is een roofvogel behorend tot de familie Acciptridae. Het mannetje is met een lengte van 45-55 cm beduidend kleiner dan het vrouwtje met 50-65 cm. Al vliegend of vanuit een hoge boom speurt deze vogel de grond af naar prooi, om dan met een stootduik zijn slag te slaan. De soort leeft van West-Alaska en Noord-Canada tot Panama en de Antillen. Zijn leefgebied is zeer gevarieerd en bestaat o.a. uit bossen, savannes en bergweiden. Zijn Nederlandse naam dankt hij aan een specifiek kenmerk dat u op de foto kan zien. Welke roofvogel?
Bekijk vraagDe Limecola balthica is een in zee levend tweekleppig weekdier. Ze worden tot 30 millimeter groot en we herkennen ze aan hun brede, eivormige schelp met toegespitste achterzijde. Het schelpoppervlak is glad, zonder sculptuur. De kleur is variabel, de concentrisch gestreepte schelpen zijn bleekwit, geel, oranje of roze gekleurd. De top is vaak wat donkerder. Hoe heet dit veelvoorkomend schelpje?
Bekijk vraag2A) Deze pinguïn wordt gemiddeld 110 cm groot en kan tot 37 kilo wegen. Deze grootste pinguïnsoort wordt ook nog gekenmerkt door een kromme snavel. Het zijn bijzonder sterke dieren die broeden in de volle winter wanneer de temperatuur tot -60°C kan bedragen. Welke pinguïn zoeken we?
Bekijk vraagEen gecastreerde hengst noemt met een ruin, maar hoe noemt men een gecastreerde haan?
Bekijk vraagWie bij de Scouts, Chiro of Padvinders is geweest in zijn jonge jaren heeft misschien nog alle tools meegekregen om te overleven in de vrije natuur. De gelukkigen onder ons hebben met hun verrekijkers natuurschoon kunnen spotten in de verte, de ongelukkigen kwamen met natuurwild oog in oog te staan… Of als het iets minder dramatisch was, bent u onrechtstreeks met het dier in contact gekomen via zijn sporen. Maar… Ziet u ook welk dier zijn sporen heeft nagelaten?
Bekijk vraagFauna met een vleugje sport. We zoeken een middelgrote antilope met een schouderhoogte van 75 cm. Het dier heeft de neiging om met vier poten recht omhoog te springen, een gedrag dat 'pronken' genoemd wordt. We vinden het voornamelijk terug in het droge binnenland van Zuid-Afrika, waar het het nationale dier is. Daarom is ook de Nationale Rugbyploeg naar dit dier vernoemd. Welke diertje?
Bekijk vraagWe zoeken de naam van een uitgestorven vogel die leefde in de bossen op het eiland Mauritius. Het dier was ongeveer een meter hoog en kon venijnig van zich afbijten met zijn grote snavel. Verder zou hij vrij hulpeloos zijn geweest, deze vogel kon namelijk niet vliegen. Moest het iets helpen, de Latijnse benaming voor deze uitgestorven vogel is Raphus cucullatus.
Bekijk vraag