Quizvraag mosterdgas

mosterdgas

Half juli 1917 zetten de Duitsers (bij Ieper) voor het eerst mosterdgas in als wapen. Geef een andere naam voor Mosterdgas.

Goed zo !

Meer quizvragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog kunnen we niet anders dan ook hierover jullie kennis te testen. We zoeken de naam van de laatste Duitse keizer die door de novemberrevolutie op het eind van de oorlog werd afgezet. Dat had als resultaat dat Duitsland een republiek werd met Friedrich Ebert als eerste rijkspresident. De keizer vluchtte naar Nederland waar hij verbleef tot zijn dood. Graag de naam van deze keizer.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vestigde de Duitse Kriegsmarine een onderzeebootbasis in deze stad. De speelfilm Das Boot (1981) zou hier later worden gesitueerd. Duitsland hield aan de stad vast tot het einde, en zo werd deze stad als laatste Franse stad bevrijd. Welke stad zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

A.S. Roma een zeer mooie geschiedenisrijke club uit de hoofdstad van Italië. In hun logo wordt de legende over de stichting van Rome weergegeven. Graag de naam van de 2 jonge knapen in het logo.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Dat Leopold II er verschillende minnaressen op na hield, hoeven we u niet te vertellen. Toch bleef hij de hele tijd getrouwd. Zijn vader regelde immers een huwelijk met de aartshertogin van Oostenrijk in een poging de banden tussen Oostenrijk en België te versterken. Hoe heette deze koningin? Bij mensen die vaak de trein nemen in Gent-SintPieters zou haar naam een belletje moeten doen rinkelen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

In welk land werd de eerste postzegel, in 1840, ter wereld uitgegeven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Napoleon Bonaparte werd geboren op Corsica en overleed op het eiland Sint-Helena. Naar welk eiland in de Middellandse zee werd Napolien voor de eerste keer verbannen in 1813, na zijn nederlaag in de slag bij Leipzig?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welk gif tastte kippen en eieren aan in 1999?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze man was op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat rubber gemakkelijker te bewerken was, maar ook bestendig werd tegen hitte en kou. Hij zag pas het licht toen hij op een dag per ongeluk een brouwsel van lood, zwavel en rubber op het fornuis morste. Gevulkaniseerd rubber, waar tegenwoordig onder andere autobanden van gemaakt worden, was geboren. Na zijn dood werd een autobandenfabriek opgericht met zijn naam, die nog steeds één van grootste spelers is op de markt van de autobanden. Wat is de naam van deze pionier?

Bekijk antwoord