Quizvraag beha

beha

Caresse Crosby deed de gevleugelde uitspraak 'Ik kan niet zeggen dat de beha dezelfde plek in de geschiedenis zal halen als de stoomboot, maar ik heb 'm wel uitgevonden.' Wat betekent de afkorting BH?

Goed zo !

Meer quizvragen over Taal

Quizvraag Taal

Wat is een synoniem voor paardenrenbaan dat uit het Grieks werd overgenomen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Sommige van ons zijn het door hun kledij, andere door hun ideeën. Het is een term voor iets wat niet helemaal in zijn tijd past. Of, preciezer geformuleerd: een al dan niet gewilde inbreuk op of breuk in de samenhang van toestanden of gebeurtenissen in de tijd. Denk aan een horloge in een historische film. Hoe noemen we zoiets?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Sinds 1990 organiseert men het groot Dictee der Nederlandse taal ieder jaar. Het dictee bestaat ieder jaar uit circa 60 deelnemers. De helft van de deelnemers bestaat altijd uit prominente, bekende mensen. De andere helft van de deelnemers worden verkozen via voorrondes. Slechts 1 maal wist een prominente deelnemer dit Dictee te winnen in het jaar 2011. We zoeken de naam van deze Vlaamse nieuwslezer die tevens in 2009 ook de slimste mens ter wereld wist te winnen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Een gecastreerde hengst noemen we een ruin, maar wat is de benaming voor een gecastreerde kater?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

We zoeken een 12 letters woord, het bevat het volgende woord dat synoniem staat voor klerk, kantoorbediende of ambtenaar.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Ik ben op zoek naar een Engelse term voor het smokkelen van alcoholische drank die vooral gebruikt werd in de jaren 1920 in de periode van de Amerikaanse drooglegging. Heden ten dage wordt deze term echter vooral gebruikt in de muziekindustrie voor een onofficiële opname, die vaak tegen de wil van artiest of platenfirma op de markt verschijnt. Meestal zijn dit illegale liveopnames van concerten of ongebruikte/alternatieve versies van studiotracks. Welke Engelse term zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de naam van de 24ste en tevens laatste letter uit het Griekse alfabet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Dit is een diakritisch teken. Meestal wordt het boven een letter aangebracht, maar onder andere in de natuurwetenschappen wordt het ook als zelfstandig symbool gebruikt. Hoe heet dit leesteken?

Bekijk antwoord