Quizvraag 8292 Kunst

Quizvraag Kunst 8292

Deze beeldengroep uit de Hellenistische beeldhouwkunst stelt een Trojaanse priester en ziener voor met zijn twee zoons, Thymbraeus en Antiphantes. Het verhaal achter deze afbeelding is dat deze Trojaanse priester de Trojanen wilde waarschuwen om het paard van Troje niet binnen te halen. Volgens de overlevering werden de priester en zijn zoons vervolgens gewurgd door slangen van Poseidon. Hoe heet deze beeldengroep of hoe heette deze priester?

Goed zo !

Meer quizvragen over Kunst

Quizvraag Kunst

De Italiaanse dichter Petrarca maakte het sonnet populair in heel Europa. Hoeveel regels telt een sonnet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Deze Chinese kunstenaar klaagt in zijn werk meestal de mensenrechtensituatie in zijn land aan. Gevolg daarvan was onder andere een periode van huisarrest en een proces voor belastingontduiking. Kortom, de Chinese regering is hem liever kwijt dan rijk. Onlangs liet de kunstenaar zich nog opmerken door een selfie te posten waarin hij zijn been als geweer gebruikt. Veel mensen volgden daarop zijn voorbeeld. Hoe heet deze Chinees?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit recent werk dateert van 2018 en is van de hand van Peter Klashorst. Het is duidelijk dat Klashorst zich heeft laten inspireren door de dolle avonturen van Kuifje. Het originele werk is gemaakt rond 1666 door een Delftse meester. Van wie is de originele uitvoering van dit werk?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

De galerij van scharlakenrode 'torii' of poorten die u ziet vormt het beroemdste onderdeel van een shintoïstisch heiligdom in de Japanse stad Kioto. De tweedelige naam van het heiligdom verwijst enerzijds naar de stadswijk waar het gelegen is en anderzijds naar de godheid aan dewelke de schrijn is gewijd. Naam van die Japanse cultuurstek.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke Antwerpse expressionistische schilder-dichter was een voorloper van de Amerikaanse junk-art?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Een Vietnamees-Amerikaans fotograaf die de wereldbekende foto van "het napalmmeisje" maakte. Bespaar ons zijn Vietnamese naam, maar geef de naam waaronder hij professioneel bekend is.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Wie maakte het kunstwerk "Cafe Table with Absinth" in 1887?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Het plafond van de Spiegelzaal van het Koninklijk Paleis werd in 2002 versierd met het kunstwerk Heaven of Delight, bestaande uit 1,6 miljoen glinsterende Thaise juweelkevers. De kunstenaar zou er echter ook verborgen boodschappen hebben ingestoken als kritiek op het koloniale verleden van België. Van welke kunstenaar is dit werk?

Bekijk antwoord