Quizvraag 8214 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8214

Wie was het stamhoofd van de Eburonen wiens standbeeld op de Grote Markt in Tongeren staat?

Goed zo !

Meer quizvragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

De menselijke evolutie is een lang verhaal dat startte met de australopithecus afarensis die we als eerste mensachtige beschouwen. In 1974 deden Donald Johannson en zijn collega’s deze vondst in Ethiopië. Ze vermoedden dat het een vrouw betrof en noemden haar naar een lied van The Beatles dat die dag op de radio te horen was. Wat is de precieze naam die deze mensachtige heeft gekregen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We zijn op zoek naar de benaming van een oud rijk dat geografisch min of meer overeenstemt met het huidige Roemenië. Toen de Romeinse keizer Trajanus in 106 na christus de hoofdstad van het rijk, Sarmizegetusa, vernietigde en haar inwoners zo goed als uitgeroeid had, werd het een Romeinse provincie. Als u de auto op de foto herkent, weet u vast naar welke naam wij op zoek zijn. Naam graag van dit historische rijk.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Hoe noemde Columbus' vlaggenschip dat eigendom was van Juan de la Cosa?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We starten de volgende vraag even in C. Carrière maakte deze man vooral met één foto. Hij kreeg er in 1973 dan ook de Pulitzer prize voor nieuwsfotografie voor en het werd de World Press Photo of the Year. Op wiens foto ziet u de naakte en zwaar verbrande 9-jarige Kim Phuc weglopen van een napalmbombardement tijdens de Vietnamoorlog? Jaren later zou hij trouwens nog even het nieuws halen met de foto van een ander huilend en vaak even naakt meisje, maar die is net iets minder iconisch.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Op 27 maart 1977 vond het ergste luchtvaartongeluk uit de geschiedenis plaats. Op de startbaan van het vliegveld kwamen twee vliegtuigen van het type Boeing 747 met elkaar in botsing. Hierbij kwamen 583 mensen om. Waar gebeurde dit ongeluk?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Voorhistorische dieren, ze zijn er jammer genoeg niet meer, trouwens benieuwd hoe die mannen in het slachthuis van Tielt deze beesten zouden aanpakken. We zien hier een afbeelding van reusachtige plantenetende sauropode dinosauriërs, die tijdens het late Jura , dat is dus zo’n 200 miljoen jaar geleden, leefde in het huidige Noord-Amerika. Fred Flintstone z’n dino bulldozer leek er verdacht veel op .. Hoe kennen we deze kolos?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Hoe heet de zwarte Amerikaanse vrouw die niet wou rechtstaan voor een blanke in een bus in december 1955? Zo zorgde voor de strijd tegen de discriminatie van de zwarten in Amerika.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Een minder gewenste gast in de Ardennen was ‘Het monster van de Ardennen’. Een beruchte Franse seriemoordenaar die in 2008 werd veroordeeld tot levenslang wegens het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van verschillende jonge meisjes. Vaak werden ze begraven nabij zijn kasteeltje ‘Chateau du Sautou’ in het Franse Donchery. Wat was de achternaam van dit monster?

Bekijk antwoord