Quizvraag 7861 Muziek

Quizvraag Muziek 7861

White Christmas, geschreven door Irving Berlin, is de meest verkochte kerstplaat aller tijden. Irving Berlin schreef het nummer rond 1940, maar het werd voor het eerst gezongen in het openbaar tijdens een NBC-radioprogramma op kerstdag 1941. Wie zong dit lied?

Goed zo !

Meer quizvragen over Muziek

Quizvraag Muziek

We zoeken de geboortenaam van deze Amerikaans fotograaf en muzikant. Ze was voornamelijk bekend om haar huwelijk met ex-beatle Paul McCartney met wie ze samen speelde in de succesvolle band Wings. Ze was een voorvechtster van dierenrechten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Samen met haar oudere broer Finneas O'Connell schrijft de volgende artieste bijna al haar nummers. De piepjonge artieste bracht haar eerste single ocean eyes uit in 2015. Na het grote succes van dit nummer bracht ze haar eerste album uit in 2017. Welke 18-jarige artieste zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Hoe heet de uitvoerder van dit nummer?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Jef Neve, de bekende jazz muzikant heeft in het verleden deel uitgemaakt van een bekende boys band. Hij was er toetsenist. Wat is de naam van deze band?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Je ziet Stanley’s Soul Station. Dit nevenproject van de man met het witte jasje, brengt oude soulnummers opnieuw tot leven. Hun eerste album ‘Now and Then’ werd door AllMusic meteen met vier sterren bedacht, het staat dan ook vol krakers van The Spinners, Smokey Robinson, Al Greene, The Temptations… We kennen de zanger al verscheidene decennia onder de naam van Star Child als frontman van een andere groep. Welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

We zoeken een Australische groep waarvan Truly madly deeply hun grootste hit was.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

In 1968 werden vier jonge mensen geïnspireerd door oude liederen en dansen. Zij verzamelden talloze volksliederen en instrumenten, maar vooral werd er opgetreden. Er werd regelmatig beroep gedaan op de groep voor radio- en televisieoptredens in binnen- en buitenland en voor muzikale begeleiding van film en toneel. Over welke Vlaamse folkgroep hebben we het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Welke West-Vlaamse band, rond zanger Wannes Cappelle won tijdens de laatse editie van de Mia's de prijs voor beste album?

Bekijk antwoord