Quizvraag 7221 Aardrijkskunde

Quizvraag Gemeenten 7221

We zoeken een Vlaamse gemeente in de provincie Antwerpen gelegen langs het Albertkanaal en de snelweg E313. De Kempense gemeente telde op 1 januari 2019 12.505 inwoners. Ze behoort tot het gerechtelijk kanton en kieskanton Herentals. Aangrenzende gemeenten zijn Kasterlee in het Noorden, Geel in het Oosten, Westerloo in het Zuiden en Herentals in het Westen. Verder kan je er wel eens een biertje drinken uit een pot met drie oren. Welke Vlaamse gemeente?

Goed zo !


Meer quizvragen over Gemeenten

Quizvraag

Wat is naast Opstal nog een deelgemeente van Buggenhout? Niet te verwarren met het Nederlandse dorp met hun bekende hiphop-groep.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wie vorig jaar zo rond Valentijn op VIER afstemde, zal ongetwijfeld wel eens een prikkelend beeld van de reeks ‘Chausseé d’Amour’ hebben zien passeren. De reeks over een dame die enigszins uit noodzaak een bordeel gaat runnen, speelt zich af langs de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Ter hoogte van de gekleurde lichtjes bevinden we ons meer bepaald in een deelgemeente van Sint-Truiden, die u ook kan kennen van het voormalige militaire vliegveld. Van dit terrein, meer dan 3 maal zo groot als het terrein van Rock Werchter, werd vorig jaar bekend dat Herman Schueremans er zijn festivaloog op heeft laten vallen. Welke deelgemeente vindt dus gretig aftrek bij heel wat mensen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

De fusiegemeente Heist-op-den-Berg telt naast Heist zelf nog vijf deelgemeenten: Booischot, Hallaar, Schriek, Wiekevorst en ?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

We zijn op zoek naar de eerste landelijke Vlaamse gemeente vanaf Brussel in de richting van Leuven, het is een deelgemeente van Zaventem. De buurdeelgemeenten ervan zijn Kortenberg, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Zaventem en Tervuren.

Bekijk antwoord