Quizvraag 5944 Strips

Quizvraag Strips 5944

Op 3 maart 1983 overleed op 76 jarige leeftijd de geestelijke vader van Kuife. Hergé werd met zijn creatie van de reporter Kuifje met zijn trouwe hond een van de succesrijkste striptekenaars van de 20ste eeuw. Wat was de echte naam van Hergé?

Goed zo !

Meer quizvragen over Strips

Quizvraag Strips

Even een uitstap naar de stripwereld, naar het Gallische dorp waar Asterix en Obelix wonen. We zijn op zoek naar de oorspronkelijke naam van het personage van het stamhoofd van dit dorp. Hij kreeg later de naam "Heroïx" in de nieuwe vertalingen vanaf 2002. Hoe heette het oorspronkelijk personage in de Nederlandstalige en Franstalige strips?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken een personage. Zijn echte naam is Scott Summers. Hij is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en de veldleider van de X-Men. Hij was een van de originele vijf X- Men leden en verscheen voor het eerst in X-Men #1 (September 1963). Hij is een mutant met de gave om energiestralen af te schieten vanuit zijn ogen, de zogenaamde “optische stralen”. Hij heeft echter geen controle over deze gave, waardoor zijn ogen constant deze stralen produceren en hij altijd een speciale bril moet dragen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In welk avontuur van Asterix en Obelix verschijnt het hondje Idefix voor het eerst?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In welke straat woont Kuifje?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

U ziet hier nummer 347 van Suske en Wiske, dat verscheen in maart 2019. Dit boek handelt over de tonnen vuil die zich in de zeeën en oceanen bevindt. Wat is de naam van dit album van Suske en Wiske?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In België hebben een mooie geschiedenis als het aankomt op stripverhalen. We hebben al jarenlang grote bedenkers en tekenaars van deze strips. Geef me de voornaam van één van deze grote tekenaars die onder meer De rode ridder en Robert en Bertrand in zijn bibliografie heeft staan.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Nog een jaartje en we gedenken dat Jef Nys 10 jaar geleden gestorven zal zijn Jommeke daarentegen blijft maar avonturen beleven.
In dit verhaal, officieel het eerste album, is nog geen sprake van Filiberke, papegaai flip en de Miekes . U ziet de eerste cover. Wat is de titel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Hoe heet de bedenker van o.a. Daredevil, Spiderman en X-men die in november 2018 overleed?

Bekijk antwoord