Van de brouwerij van Westmalle kennen we de trappist en de tripel. Er is echter ook een derde soort bier dat zij in zeer beperkte mate produceren en vooral voor interne consumptie gebrouwen wordt. Wat is de naam van deze trappist?
Van de brouwerij van Westmalle kennen we de trappist en de tripel. Er is echter ook een derde soort bier dat zij in zeer beperkte mate produceren en vooral voor interne consumptie gebrouwen wordt. Wat is de naam van deze trappist?
We zijn op zoek naar een biersoort. Ze wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Er bestaan zowel hooggegiste als laaggegiste varianten. De biersoort is een variant van de biersoort porter, die in mindere mate dezelfde kenmerken bezit. Een Iers voorbeeld is Guinness, een Belgisch: Hercule van de brouwerij van Quintine. Hoe noemen we deze donkere biersoort?
Bekijk vraagBier brouwen is in de mode de laatste jaren. Overal vliegen microbreweries en double blond ipa’s u rond de oren. Ook in deze Gentse keet kan je lekkere biertjes drinken. Verschillende hippe tenten zijn daar verzameld. Artisanale pattiserie van Bostoen, Biobrood van Bruud en vlees op mexicaanse wijze bij Rok. Hoe heet deze voormalige ACEC site in Dok Noord?
Bekijk vraagIn de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.
Bekijk vraagWelk bier voldoet aan de volgende trefwoorden: Belgisch biermerk, 1686, overname Alken-Maes, Kobbegem, lambiek, Vlaams-Brabants streekproduct, 4 à 5%?
Bekijk vraagReeks 2, voor 2 punten: Op pastis houdt een mens het niet lang uit dus gaan we over op Kronenbourg. Wees gerust, we hebben het zelfs niet overwogen om het op de kaart te zetten. Welk jaar staat er op hun flesje?
Bekijk vraagDeze stads brouwerij – opgericht in 1872 - bevindt zich aan de rand van het Mechels begijnhof en men brouwt er de bieren Gouden Carolus, Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, Maneblusser, Boscoli en Lucifer. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart. Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Welke brouwerij zoeken we?
Bekijk vraagDit type bier met uitgesproken smaak van hop werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19de eeuw, maar vinden we vandaag ook meer en meer in de Belgische winkelrekken terug. Waarvoor staat de afkorting “IPA”? We vinden deze term voor het eerst terug in een advertentie in de Sydney Gazette and New South Wales Advertiser in 1829.
Bekijk vraagDe voorbije jaren lieten we jullie namelijk bij onze eerste vraag telkens kennis maken met het strafste bier ter wereld. Dit was jarenlang de Armageddon, tot dezelfde Schotse brouwer een nog zwaarder bier op de markt bracht onder de naam Snake’s Venom, met een alcoholpercentage van 67,5%. Maar kennen jullie ook de naam van de Schotse brouwer die beide bieren produceert?
Bekijk vraag