Quizvraag overleden doelman Cercle Brugge

Welke Belgische doelman van Cercle Brugge overleed in 2022 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van leukemie? Graag de volledige naam!

Goed zo !


Meer quizvragen over Sport

Quizvraag Sport

Wat is de naam van deze voormalig Belgische sprintster en bobsleester?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

We zoeken een Amerikaanse skateboarder. Zijn bijnaam is The Birdman. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijkste pioniers in het "verticaal" skateboarden. Hij was officieel de eerste die een 900 uitvoerde.

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

We zoeken een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en levert meer spelplezier op. Ook in Tienen kan dit spel gespeeld worden bij Grand Slam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Op de straten van dit eiland in de Ierse Zee worden jaarlijks drie motorraces georganiseerd: de TT, de Grand Prix en de Southern 100. Welk eiland dat noch onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk, nog van de Europese Unie staat vooral bekend om deze Motorraces?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Hank Aaron heb ik nog maar op het BQT van juni gevraagd, maar de huidige recordhouder ‘home runs’ in de Major League Baseball, is deze man. 762 stuks heeft hij er zo maar eventjes geslagen. Die recordreeks eindigde echter in mineur, toen hij in opspraak kwam in de BALCO-steroïden-affaire in 2007. Zijn carrière was meteen voorbij (hij was er natuurlijk al 43) en tot op vandaag is hij nog altijd niet opgenomen in de National Baseball Hall of Fame. Wie haalde dit record al dan niet op eigen kracht en vooral bij de San Francisco Giants?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Welke tennisser staat momenteel (oktober 2018) op nr. 1 op de wereldranking? Ondanks een blessure in het voorjaar kon deze man opnieuw tot bovenaan de ranglijst klimmen. Hij is ook de speler die het meeste aantal Masters 1000 titels draagt, namelijk 33. Geef zijn voor- en achternaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Dit stadion wordt gedeeld door AC Milan en Internazionale, ondanks hun grote rivaliteit. De officiële naam van het stadion is Stadio Giuseppe Meazza, naar een speler die voor beide clubs uitkwam. Het stadion wordt door de fans van AC Milan nog steeds genoemd naar de wijk waar het ligt. Welke naam zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Na het rood in de Vuelta, nam Remco Evenepoel ook de regenboogtrui trui mee uit Australië. In welke stad in Australië werd Remco wereldkampioen wielrennen in 2022?

Bekijk antwoord