Quizvraag 7331 Economie

Quizvraag Economie 7331

Welke multinational uit cincinati, Ohio dat vooral consumentenproducten maakt en verkoopt is verdeler van ondermeer Gillette, Oral B, Pampers en dreft?

Goed zo !

Meer quizvragen over Economie

Quizvraag Economie

Reeks 5, voor 1 punt: De club ontstond in 1905 en telt nu afdelingen in zowat 160 landen. Hun doel is het samenbrengen van mensen uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld. Hun motto is "Service above Self", waarmee wordt bedoeld: je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij. Mooie dure woorden! Er zijn afdelingen in Aalter, Deinze, Gent en godbetert zelfs in Lovendegem. Hun logo verraadt misschien iets meer ..

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Op gebied van winkelketens in doe- het- zelfartikelen zijn we in ons land goed bedeeld. De keten die we bedoelen is 100% Belgisch en heeft meer dan 140 winkels verspreid over heel het land. De filialen liggen gewoonlijk langs belangrijke invalswegen van dorpen. De keten groeide ook door overnames zoals Bricomarché en Selfmade en het openen van nieuwe winkelpunten. Over welke winkelketen die in ons land het nummer twee is, hebben we het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Welke twee banken fuseerden tot de KBC? We zoeken dus niet ABB verzekeringen, maar twee andere banken.

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Hetgeen we zoeken is een economische theorie uit de vroeg moderne tijd. Volgens die theorie is de welvaart van een natie afhankelijk van het aanbod van kapitaal en is het mondiale volume van de internationale handel onveranderlijk. Met andere woorden wat de ene partij wint, verliest de andere. Het bezit van goudvoorraden en zilver was van groot belang voor de macht van de staat. Hoe noemt men deze theorie die in wezen een verkapte vorm is van protectionisme?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

We zoeken de naam van een soort beleggingsfonds, ook wel Exchange Traded Fund genoemd, dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een dergelijk fonds is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex met behulp van geautomatiseerde handelscomputers. Meestal doen deze indexbeleggingen het ook beter dan de traditionele beleggingsfondsen. Wat is de courante benaming voor een dergelijk beursindexfonds ?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

We zoeken een Belgisch beursgenoteerd bedrijf opgericht door Hein Deprez dat actief is in de handel van groenten en fruit. De oorspronkelijke naam was Univeg, maar doorheen de jaren smolt dit samen met andere bedrijven zoals Pinguïn, Noliko en Peltracom en veranderde de naam. In juli 2018 kwam het bedrijf in het nieuws toen in een Hongaarse fabriek de Listeriabacterie aangetroffen werd. Begin deze week nog kwam het bedrijf met een winstwaarschuwing waarop de beurskoers een forse duik nam. Als volleyballiefhebber kan je het bedrijf ook kennen als hoofdsponsor van volleybalclub Maaseik. Welk bedrijf zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Wat is de munteenheid van Venezuela? De munteenheid is vernoemd naar de stichter van Venezuela in 1825.

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

In 1975 ontstond de Bank Brussel Lambert door een fusie. De bank verwierf een stevige positie in de Benelux. Sinds begin 1998 is de bank echter een volledige dochter van een wereldwijde actieve financiële instelling van Nederlandse origine. In 2003 is ook de naam van de vennootschap gewijzigd. Onder welke naam kennen we deze bank vandaag?

Bekijk antwoord