Quizvraag 7503 Kunst

Quizvraag Kunst 7503

We zoeken het eerste deel van de naam van een Engels romantisch dichter en schrijver die een liederlijk leven leed vol aristocratische excessen en talrijke liefdesaffaires. Ondanks zijn aangeboren handicap - hij had een klompvoet - was hij een aantrekkelijke verschijning. Maar ook zijn excentrieke gedrag maakte hem intrigerend voor veel vrouwen. Hijzelf hield er biseksuele contacten op na en zou ook een incestueuze relatie hebben gehad met zijn halfzus. Zijn eerste dichtbundel gaf hij uit onder de titel ‘Hours of Idleness’. Het leidmotief in zijn werk is de eenzame held die het opneemt voor de onderdrukten, wat eigenlijk een geïdealiseerd zelfportret is. Het woord dat we zoeken is tevens een historisch Duits motorfietsmerk en een Engelse adellijke titel.

Goed zo !

Meer quizvragen over Kunst

Quizvraag Kunst

We zien hier het schilderij La Liberté guidant le peuple gemaakt door Eugène Delacroix. Op het tafereel ziet men de bekende allegorie van de vrijheid: de vrouw met ontbloot bovenlijf. Naaktheid als teken van kwetsbaarheid — en dus moed — in contrast met het verschrikkelijke dat zich afspeelt. De vrouw draagt een Frygische muts die verwijst naar vrijheid. Welke naam wordt aan deze vrouw gegeven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Voor het eerste deel van deze vraag zijn we op zoek naar een Italiaanse dichter en humanist die leefde van 1313 tot 1375. Hij is vooral bekend voor zijn Decamerone, een raamvertelling met honderd verhalen, een werk dat bepalend was voor de Italiaanse prozaliteratuur en dat vandaag tot de belangrijkste werken uit de wereldliteratuur wordt gerekend. Jullie kunnen ook het antwoord vinden door een voormalige club en discotheek uit Destelbergen. In 1993 moest de discotheek, die was uitgegroeid tot een megadancing, na drugsperikelen definitief de deuren sluiten. In 2001 heropende de discotheek onder een andere naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

De Zwitserse regisseur Milo Rau heeft sinds kort de leiding over het NTGent. De man staat bekend als een provocateur en dat bewees hij ook bij zijn eerste toneelstuk. Die lokte controverse uit omdat het met een zoekertje naar teruggekeerde Syriëstrijders zocht als acteurs. Daar kwam hij uiteindelijk op terug, maar toen bleek dat twee acteurs op het podium voor de ogen van een groepje kinderen vrijen, was het hek helemaal van de dam. Hoe heet deze controversiële theatervoorstelling waarmee het NTGent het huidige theaterseizoen (2018) opende?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit werk heeft de niet zo originele titel ‘Orange and Yellow’. Alhoewel wij het idee hebben dat onze dochter van 8 dit ook kan maken, is het kunst die kan gecatalogeerd worden onder de colorfield-stroming, een variant binnen het abstract expressionisme. Het is van de hand van een Amerikaans schilder met Russische, Letse en Joodse roots. Welke schilder zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

In 2022 pakte hij op Rock Werchter uit met dit aangrijpend kunstwerk van de betreurde Sanda Dia. Als graffiti kunstenaar maakt hij furore onder de artiestennaam ‘Zenith’, maar eigenlijk is hij nog steeds veel bekender als acteur. Welke acteur zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit schilderij van Edward Hopper toont het interieur van een "eetbar" met enkele in zichzelf gekeerde bezoekers, van buitenaf bezien, bij nacht. Het werk wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste iconen uit de Amerikaanse kunst van de Twintigste Eeuw en bevindt zich thans in de collectie van het Art Institute of Chicago.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Op het schilderij Le fils de l’homme schilderde René Magritte in 1964 een zelfportret, waarin zijn meest karakteristieke hoofddeksel ook aanwezig is. Welk hoofddeksel is dat?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

De artiest van dit kunstwerk, 'Meisje met Ballon', choqueerde de wereld. Hij liet van op afstand het kunstwerk versnipperen, wanneer het verkocht wordt voor 1,2 miljoen euro. Over welke kunstenaar gaat het hier?

Bekijk antwoord