Wiskundige raadsels

26 resultaten

Quizvraag  4611

Welk getal hoort hier?

Goed zo !
Quizvraag  4212

Denkvraag. In een bak met 12 knikkers zitten er 5 rode, 4 blauwe en 3 gele. Germaine neemt twee knikkers uit deze bak. Wat is de kans dat deze dezelfde kleur hebben?

Goed zo !
Quizvraag  3798

Wat moet er staan op de plaats van het vraagteken?

Goed zo !

5 machines doen er 5 minuten over om 5 laptops te maken. Hoeveel minuten doen 100 machines er dan over om 100 laptops te maken?

Goed zo !

In een straat staan 100 huizen. De huizen zijn genummerd van 1 tot en met 100. Elk huisnummer komt 1 keer voor in de straat. Hoeveel negens staan er in totaal in al deze huisnummers?

Goed zo !

Vorm 24 met de getallen 1, 3, 4 en 6 door enkel gebruik te maken van de standaardbewerkingen (+ * / -). Elk getal moet en mag maximum 1 keer gebruikt worden.

Goed zo !

Los deze oefening op van het derde leerjaar: 1, 2,3,4 en 5 zijn de cijfers die je moet gebruiken en elk cijfer mag maar één keer voorkomen .

Goed zo !

Marc komt elke dag van zijn werk om 17u met de trein aan. Zijn vrouw zorgt er steeds voor, dat ze stipt op dat moment met de auto bij het station arriveert. Marc stapt dan in en ze rijden huiswaarts. Op zekere dag komt Marc om 16u30 met de trein aan, waarvan zijn vrouw niet op de hoogte is. Hij besluit naar huis te wandelen. Na enige tijd komt hij zijn vrouw tegen, die op weg is naar het station. Marc stapt in en ze rijden naar huis. Nu blijkt dat ze 10 minuten eerder thuis zijn dan gewoonlijk. Hoe lang heeft Marc gelopen?

Goed zo !

Bij een koppel is de kans dat de vrouw tv kijkt 70%. De kans dat de man kijkt is 50%. De kans dat de man kijkt als zijn vrouw kijkt is 60%. Wat is de kans dat niemand tv kijkt?

Goed zo !
Quizvraag  2999

We zoeken een tiencijferig getal dat wordt bepaald door de tien opeenvolgende cijfers van de eerste rij, volgens deze regel:

Het eerste cijfer van rij 2 geeft het totale aantal nullen aan in het tiencijferige gatal; het tweede cijfer het totale aantal enen; het derde cijfer het totale aantal tweeën, enzovoort tot het laatste cijfer dat het totale aantal negens aangeeft.

Goed zo !
Quizvraag  2786

Weet je wat de som is van deze optelling of met andere woorden welke cijfers op de plaats van MONEY moeten staan? We geven mee dat de O een nul is en dat elke unieke letter, een uniek cijfer is.

Goed zo !
Quizvraag  2755

Een biljartbal wordt zonder effect weggestoten op een biljarttafel van 1 bij 2 meter. De bal ligt los van de band en rolt drie meter. Hoeveel banden kan de bal maximaal raken

Goed zo !