Quizvragen strips

163 resultaten

Quizvraag Urbanus Stripfiguren 2292

Dit is de moeder van Urbanus en de echtgenote van Cesar. In album 51, Vaarwel ...!, sterft ze, maar in album 58, "Een ... te veel", komt ze terug. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 2281

Deze strip is vijftiende album uit de stripreeks De avonturen van Kuifje van de Belgische tekenaar Hergé. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !
Quizvraag Strips 2271

Wat is de naam van deze antropomorfe kraanvogel die een personage is uit de Donald Ducks strips?

Goed zo !
Quizvraag Asterix 2256

Deze knappe blondine komt oorspronkelijk uit het dorp en is later in Condatum gaan studeren. Obelix – en later ook Asterix – heeft een oogje op haar, hoewel ze tijdens een verhaal trouwt met Tragicomix. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Strips 2220

Welke bekende Vlaming wordt gestriptekend door Geert Kinnaert en beleeft avonturen als 'Den boer op!' en 'Tante Terribel'?

Goed zo !
Quizvraag Strips 2119

Lucky Luke had last van een schimmel met bruine vlekken tussen zijn benen. Hoe heet zijn schimmel?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 2003

We zoeken de naam van deze stripfiguur. Zijn bijnaam is "het dikste studentje ter wereld". In de jaren zestig en zeventig verschenen de avonturen van 'het figuur' in de Sjors en later nog eens in Eppo en Eppo Wordt Vervolgd. Ook in de Libelle hebben de strips gestaan (jaren 60). Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 1927

U kent ongetwijfeld Guust Flater, één van de sympathiekste stripfiguren van het land. Uiteraard werden zijn slome avonturen ook in het Frans vertaald. Wat is zijn Franse naam?

Goed zo !
Quizvraag Jommeke Stripreeks 1926

Hoe heet het eerste album dat verscheen in de reeks Jommeke? Deze verscheen in 1959.

Goed zo !
Quizvraag Asterix Tekenaars 1856

Wat is de naam van de Franse tekenaar van de stripreeks Asterix?

Goed zo !
Quizvraag Jommeke 1855

In dit Jommeke-album neemt een zonderlinge dame haar intrek in het kasteel van Achterburg. Ze hypnotiseert de veldwachter, beveelt hem om elke nacht een kind uit Zonnedorp te ontvoeren en sluit de slachtoffers op in het kasteel. Wat is de titel van het derde album van Jommeke?

Goed zo !
Quizvraag Stripreeks 1802

We zoeken een stripreeks die geschreven wordt door Jean Van Hamme en getekend door William Vance. De eerste publicatie Zwarte Vrijdag verscheen in 1984 bij Dargaud, dat nu nog steeds de uitgeverij is.

Goed zo !
Quizvraag Honden Stripfiguren 1769

Rotzooi, Rommeltje zijn beide betekenissen van de naam van deze hond. Wat is de naam van de domste hond ten westen van de Mississippi?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 1745

Wat is de naam van deze stripfiguur?

Goed zo !
Quizvraag Strips 1735

Onderstaande Cowboy kent iedereen wel. Maar wie is nu weer de tekenaar?

Goed zo !