Quizvragen sport

782 resultaten

De Brit Alex Dowsett is er op 3 november 2021 niet in geslaagd om het werelduurrecord te verbeteren op dezelfde wielerpiste als het huidige record op 16 april 2019 in het Mexicaanse Aguascalientes. Dowsett reed in 1 uur tijd 54,555 kilometer, het werelduurrecord bedraagt 55,089 kilometer. Wie was er op dat ogenblik recordhouder?

Goed zo !
tafeltennisser Paralympische Spelen

België werd in 2021 niet enkel goed vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, maar ook op de Paralympische Spelen deden onze atleten het goed. Toen de atleten werden uitgenodigd in het koningshuis voor een officiële huldiging, zei de paralympiër waarnaar we op zoek zijn dat hij het "leuk vond, maar toch liever thuis was". Wat is de volledige naam van deze tafeltennisser, die al een bronzen en een gouden medaille veroverde, maar ook de harten van de Belgische supporters met zijn komische uitspraken? Tip: zijn favoriete stopwoordje is "Poef!"

Goed zo !
Cassius Marcellus Clay

Welke bokser geboren als Cassius Marcellus Clay werd driemaal wereldkampioen bij de zwaargewichten en won een gouden medaille in het halfzwaargewicht op de Olympische Spelen van 1960 in Rome.

Goed zo !
balsport
© Peter Huys

De sport die we zoeken is niet zo alledaags en zien we ook zelden op televisie. 2018 was echter het jaar waarin onze sporters Brecht Damen en Niels Diriks vierde eindigden op het Wereldkampioenschap dat doorging in de Country Hall in Luik. Over welke sport hebben we het?

Goed zo !
basketbal vrouwen

Het eerste officieel internationaal toernooi dat deze dames speelden was het Europees kampioenschap basket in 1950. Voor een deelname aan het wereldkampioenschap basket moesten ze wachten tot 2018, waar ze een fantastische prestatie neerzetten en vierde werden. Geef de naam van onze Belgische damesploeg basket

Goed zo !
bobslee buik

Een wintersport welke meestal wordt beoefend op een bobsleebaan en waar snelheden kunnen worden gehaald tot 145 km / u, werd reeds in 1884 in Sant- Moritz als sport geïntroduceerd. De sporter ligt op de buik op de slee, met het hoofd vooruit en glijdt zo naar beneden. Hoe noemt deze sport?

Goed zo !

De Belgisch- Malinese voetballer die we zoeken startte als jeugdspeler bij Beerschot en speelt sinds 2012 bij Tottenham Hotspur. In 2006 werd hij voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels met wie hij derde werd op het WK voetbal in 2018. Graag zijn naam en voornaam.

Goed zo !
Parijs – Dakar
© Yelles M.C.A.

Parijs – Dakar startte op 26 december 1978 voor de eerste keer op de Place du Trocadéro in Parijs en liep over 9000 km naar de finish in Dakar. Tegenwoordig wordt de rally door de Zuid – Amerikaanse woestijn gereden. Weet u wie de drijvende kracht was achter deze rally?

Goed zo !
hindernis jumping

Ruitersport is hier een geliefde sport, jumping en dressuur spannen hier wel de kroon. Kent u de naam van een hindernis in de jumping, welke bestaat uit twee achter elkaar liggende horizontale balken van gelijke of oplopende hoogte?

Goed zo !
Quizvraag Motorsport Motocross 8435
© Rob Mieremet

Motorcross ontstond na de Tweede wereldoorlog toen er veel off-road werd gereden met oude legermotoren. Uiteindelijk groeide motorsport uit tot een volwaardige sporttak met als toongevende landen België, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Stefan Everts behaalde 10 titels in verschillende klassen, maar wie werd zes keer Belgisch Wereldkampioen in de 250 cc klasse?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 8426

Hij werd geboren in 1943 en geldt als één van de beste Portugese profwielrenners aller tijden. Hij reed dertien keer de Ronde van Frankrijk en eindigde acht keer in de top tien van het klassement. Hij overleed in 1984 nadat hij in de ronde van de Algarve een hond aanreed en zwaar ten val kwam. Bij aankomst in het ziekenhuis werd hij nog geopereerd, maar tevergeefs. Wie was deze wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Sport 8407

Hoboken is de naam van drie plaatsen in de wereld, één in Antwerpen, één in de staat Georgia en één in de staat New Jersey. Het is mogelijk dat deze namen geen enkel verband hebben met mekaar. Hoboken in New Jersey is wel bekend als de geboorteplaats van een zeer oude Amerikaanse sport die zijn eerste wedstrijd kende in 1846. Welke sport is daar ontstaan?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 8400

Op 14 november 2010 werd deze Duitse autocoureur voor het eerst wereldkampioen en was daarmee de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit. Hij deed dit vier jaar aaneengesloten achter elkaar en is daarmee de eerste coureur die dat ooit gedaan heeft. Geef zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Voetballers Voetbal 8396

De naam Kazuyoshi Miura zal u waarschijnlijk niet zoveel zeggen, alhoewel het is een recordhouder als oudste profvoetballer aller tijden sinds 5 maart 2017. Weten jullie op wiens naam tot die datum het wereldrecord oudste profvoetballer ter wereld stond?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 8390

Dit ATP tennistornooi startte in 1982 onder de naam European Champions Championship in het Sportpaleis Antwerpen. Geef de huidige officiële naam van dit tornooi dat momenteel meedraait in het tenniscircuit ATP World Tour 250.

Goed zo !