Quizvragen sport

782 resultaten

Welk Amerikaans merk van sportgerief levert al meer dan 30 jaar de officiële bal voor de NBA?

Goed zo !
Quizvraag Babes Skieën Wereldrecord Olympische Winterspelen 1836
© U.S. Ski Team/Doug Haney

Deze Amerikaanse alpineskiester won in het seizoen 2007-2008 de algemene wereldbeker en die op de afdaling. Ze behaalde een gouden medaille op de afdaling op de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver. Op 24 januari 2016 won ze haar 75e wereldbekerwedstrijd, een verbetering van het record van Annemarie Moser-Pröll. Hoe heet deze alpineskiester?

Goed zo !

Wat is de naam van de Zwitserse veldrijder die het veldrijden eind jaren zeventig domineerde? Hij werd vijfmaal wereldkampioen, in 1976, 1977, 1978, 1979 en 1986.

Goed zo !

De laatste jaren wordt dit vierschansentornooi gedomineerd door de Oostenrijkers. De man op de foto is er daar één van. Hij behaalde de eindwinst in dit tornooi in 2011. Verder behaalde hij onder meer Olympisch goud op de winterspelen van Turijn & Vancouver. Na een zware val op training in 2014 besloot hij later dat jaar een punt te zetten achter zijn carrière. Zijn naam graag.

Goed zo !
Quizvraag Premier League Voetbal Voetbalploeg 1795

In 2013 won een lokale voetbalclub de FA-cup uit een Engelse stad van 80.000 inwoners, door Manchester City te verslaan met 0-1, 3 dagen later degradeerde de ploeg uit de Premier League. In 2013-2014 speelde het dan ook Europees, in dezelfde groep van de Europa League als Zulte Waregem. Welke Engelse stad zoeken we?

Goed zo !

Wat is de naam van de minder gekende wintersport die de voorloper was voor veld- en ijshockey? De sport wordt op ijs gespeeld in 2 teams van 11 spelers met een grote bal en sticks.

Goed zo !

In welk land reed Michael Schumacher zijn eerste F1 Grand Prix (1991)? Hij won ook in datzelfde land een jaar later zijn eerste F1 Grand Prix.

Goed zo !
Quizvraag Barcelona Voetbal Stadion 1751

We zoeken de naam van het voetbalstadion in Barcelona. Het is het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal. Het stadion werd geopend in 1957 met een capaciteit van 93.053 plaatsen. Wat is de naam?

Goed zo !
Quizvraag Schaken 1746

We zoeken een schaakterm die een bepaalde manier aangeeft waarop een pion een andere pion kan slaan. Een pion mag in de uitgangsstelling twee velden vooruit. Als het veld dat hij daarbij passeert door een pion van de tegenstander bedreigd wordt mag die pion hem slaan.

Goed zo !

Welke voetbalploeg heeft als bijnaam de Gunners?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 1705

Wat is de naam van de twee zijlijnen van het enkel- en het dubbel tennisveld?

Goed zo !
Quizvraag Tafeltennis 1694

We zijn op zoek naar een sport die het laatste jaar enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het spel is gebaseerd op tafeltennis, maar in plaats van met een pingpongbal speel je het met een kleine voetbal, en in plaats van met een palletje speel je de bal met het hoofd. Hoe heet deze nieuwe sport?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Wereldkampioenschap Zuid-Afrika Stadion Johannesburg 1675

In welke stadion in Johannesburg werd de finale gespeeld van het Wereldkampioenschap voetbal in 2010?

Goed zo !

Tijdens het WK veldrijden 2016 werd er een motortje gevonden in een van de fietsen. Bij de fietsen van welke renster behoorde deze fiets?

Goed zo !

Wie werd er in januari 2016 wereldkampioen veldrijden in Zolder?

Goed zo !