Quizvragen sport

782 resultaten

Eddy Merckx won vele mooie koersen waaronder meerdere keren de Ronde van Frankrijk. Maar in welk jaar won Merckx zijn eerste tour?

Goed zo !

Vital Borkelmans was een snelle linkerflankverdediger die ook op het middenveld kon worden uitgespeeld. Door zijn snelheid en aanvallende rushes kreeg hij tijdens zijn loopbaan als voetballer een bijnaam. Wat was zijn bijnaam?

Goed zo !

Van welke voetbalploeg is dit het embleem?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Belgische atlete, die zich toelegt op de (middel)lange afstand en het veldlopen. Zij veroverde twee Belgische (2015 en 2016) en één Europese (2015) titel.

Goed zo !
Quizvraag Bobslee 1992

In 2015 ruilden den Belgian Bullets hun oude bobslee in voor een nieuwe voor hun eerste Wereldbeker-manche van het seizoen, in Altenberg. Hoe heet de oude en de nieuwe bobslee van de Belgian Bullets?

Goed zo !

De Ronde van Vlaanderen is in 2016 zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen in een regenboogtrui. Bij de mannen was dit Peter Sagan. Wie won bij de vrouwen?

Goed zo !

Deze voormalige atleet uit de Verenigde Staten, vergaarde eeuwige roem bij de Olympische Spelen van 1968 met een voor die tijd onvoorstelbare vertesprong van 8,90 m. Het record bleef staan tot 1991, toen Mike Powell een afstand realiseerde van 8,95 bij de wereldkampioenschappen in Tokio. Wie sprong er de geschiedenis in met zijn 8,90 meter?

Goed zo !

Deze voormalige Italiaanse wielrenner behaalde 273 wegzeges wat hem na Eddy Merckx (525) en Rik Van Looy (379) de derde meest winnende wielrenner maakt. Tevens won hij in 35 starts 15 zesdaagsen, waarvan 9 met René Pijnen. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Maart 2016 was een zwarte maand voor het Belgisch wielrennen. Eén belg overleed aan een hartstilstand in Roubaix-Lille Métropole en een ander in Gent-Wevelgem. Wat zijn de namen van deze twee wielrenners?

Goed zo !

Op de foto ziet u één van de beste Colombiaanse voetballers aller tijden. In 1987 werd hij verkozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar. Pélé vermeldt hem in de lijst van 100 beste spelers van de FIFA. Zijn bijnaam is ‘El Pibe’ (de jongen), maar de wereld kent hem ook als ‘de witte Gullit’. Hoe heet deze man?

Goed zo !

Op 30 oktober 1974 vond in het toenmalige Zaïre een legendarische bokswedstrijd plaats die de geschiedenis inging als The Rumble in the Jungle. Voor een uitzinnige menigte in Kinshasa heroverde Muhammad Ali de wereldtitel bij de zwaargewichten. Wie was zijn tegenstander en tevens titelverdediger?

Goed zo !

Deze Belgische motorcrosser was een fabrieksrijder voor het Belgische merk FN. Hij werd in 1958 de eerste Belgische wereldkampioen motorcross in de 500cc-klasse. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Deze West-Vlaamse atlete is bijzonder populair. Naast haar looks zullen daar vooral haar opwachting in programma’s als ‘de slimste mens ter wereld’ en ‘over eten’ voor iets tussen zitten. Haar beste nummer is de 400m horden, waar ze in Rio teleurstellend strandde in de reeksen. Graag de naam van deze ex-studente van de Universiteit Gent.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Nederlandse wielrenner, die vooral bekend staat als tijdritspecialist?

Goed zo !

Deze Belgische autocoureur mocht in 2015 opnieuw aantreden als testrijder in de Formule 1, en dit voor het team McLaren Honda. Wat is zijn naam?

Goed zo !