Quizvragen sport

782 resultaten

Deze Belgische voetballer speelde in België voor onder meer KV Mechelen en RSC Anderlecht. Tussen 1988 en 1994 kwam hij ook 37 keer uit voor de Rode Duivels. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Brazilië Wereldkampioenschap Duitsland 2254

In 2014 won Duitsland het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Wie scoorde de winnende goal tegen Argentinië?

Goed zo !

Hoe noemen we de traptechniek waarbij een voetballer de bal achter het steunbeen trapt?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek Babes 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !

We zien hier een bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de zwaarste beklimmingen tijdens de ronde van Italië vanwege de lengte en het hoogteverschil. Wat is de naam van deze bergpas?

Goed zo !
Quizvraag Boksen 2222

In juni 2016 verloren we bokslegende Muhammed Ali. Hij was een Amerikaanse bokser bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip. Maar weet je ook zijn echte naam?

Goed zo !

Op 4 juni 2016 verlengde Delfine Persoon haar BC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen haar Dominicaanse uitdaagster Christina Linardatou, die tot dan toe ongeslagen was. Was is de bijnaam van deze Dominicaanse?

Goed zo !

Hoe noemt men de tak van de motorsport waarbij een aantal 'non-stops' met zo weinig mogelijk fouten binnen een vastgestelde tijd moeten afgelegd worden?

Goed zo !
Quizvraag Sport 2139

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Goed zo !

Uppercut, break, counter zijn termen uit de bokswereld; backstop, no-hitter en homerun zijn termen uit het honkbal; maar bij welke sport horen de termen: floater, steek en pancake?

Goed zo !

Om onze mannelijke volgers te plezieren ziet u hier een foto van een Nederlands sprintster. In een vorig leven ook een begenadigd meerkampster. Haar grootste succes behaalde zij op de wereldkampioenschappen in Peking in 2015 waar zij naast zilver op de 100m ook goud behaalde op de 200m. Wie is dit?

Goed zo !

Van 1999 tem 2005 “won” hij maar liefst 7 keer de tour de France. In 2012 werden deze overwinningen namelijk afgenomen wegens het alom gekende dopingverhaal. Maar weten jullie nog voor welke ploeg Lance Armstrong reed bij zijn eerste “winst” van de Tour de France?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 2077

Deze jongedame is de eerste Belgische badmintonster die zich kon plaatsen voor de Olympische Spelen 2012, samen met haar broer Yuhan hoopt ze ook deze zomer in Rio de Belgische kleuren te kunnen verdedigen. Wie zoeken we, naam en voornaam graag?

Goed zo !

Welke Braziliaanse voetballer wordt volgens voetbalkenners aanzien als één van de beste Braziliaanse voetballers. Bij zijn geboorte bleek dat zijn rechterbeen naar buiten gedraaid stond en dat zijn linkerbeen 6 cm korter was. Desondanks, of misschien net dankzij deze handicap groeide hij uit tot een zeer technische voetballer en één van de grootste dribbelaars. Zijn grootste prestatie was het winnen van de wereldbeker in Chili 1962. Tip: hij werd in de Belgische film buitenspel ook ten tonele gebracht.

Goed zo !

Op 30 oktober 2010 speelde deze voetballer zijn 350ste competitiewedstrijd in 1ste klasse, ondanks zijn 1m78 en 62kg werd hij door vriend en vijand geroemd voor zijn onverzettelijke speelstijl. In de Belgische eerste klasse speelde hij onder andere voor KV Mechelen, Verbroedering Geel maar vooral gedurende 12 seizoenen voor Westerlo. Wie is deze middenvelder?

Goed zo !